20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Gordon Murray Automotive εργάζεται πάνω σε δύο ηλεκτρικά SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τα T.50 και T.33, η Gordon Murray Automotive θα επεκτείνει τη γκάμα της και σε μη supersport κατασκευές. Όπως διάβασες και στον τίτλο, η βρετανική εταιρία του θρύλου της μηχανολογίας εργάζεται πάνω σε δύο mainstream SUV, τα οποία θα φέρουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.
Ο Gordon Murray ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες των SUV του θα ξεχάσουν το άγχος της αυτονομίας, ενώ θα έχουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά που θέλουν ακολουθώντας τις ίδιες αρχές με τα supercars του. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα μοντέλα θα είναι ελαφριά, με έξυπνο packaging και προηγμένη αεροδυναμική.

Το ένα εξ αυτών θα έχει τετραθέσια διάταξη με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, ενώ το άλλο θα είναι πενταθέσιο και την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς. Σε αντίθεση με τα πανάκριβα T.50 και T.33, τα SUV θα έχουν τιμή ώστε να είναι προσβάσιμα σε περισσότερους.
Τα εν λόγω SUVs θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα, εξελιγμένη από την Gordon Murray Design και αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή η πλατφόρμα αναφέρθηκε πέρυσι, κατά την ανακοίνωση ενός πενταετούς σχεδίου επέκτασης και ως μέρος μιας επένδυσης 300 εκατομμυρίων λιρών (355 εκατομμυρίων ευρώ). Το ένα από δύο SUV θα παράγεται -πιθανότατα- στο Windlesham και θα φέρει το λογότυπο του Gordon Murray, με το δεύτερο μοντέλο να αναπτύσσεται για τρίτο κατασκευαστή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό