21.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Η Google Maps εμφανίζει Λίμνη της Ελλάδας στην Αλβανία – Τι απαντά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε σχέση με την αναφορά της εφαρμογής Google Μaps για το πού βρίσκεται η αλπική Λίμνη Γκιστόβα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Οι χάρτες της Google Μaps εμφανίζουν την ελληνική αλπική Λίμνη Γκιστόβα ως έδαφος της γείτονος χώρας Αλβανίας».

Στην απάντησή του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει το γεγονός και επισημαίνει ότι έγιναν οι ανάλογες ενέργειες προς τη Google και έχει διορθωθεί ο χάρτης. Αναλυτικά, διευκρινίζεται: «από την αρμόδια Υπηρεσία του ΓΕΣ, σε συντονισμό με το ΓΕΕΘΑ, είχε προβεί από τις αρχές του Ιουνίου 2024 ήδη στις απαραίτητες ενέργειες προς την Google, με σκοπό τη διόρθωση του χάρτη, σύμφωνα με την οριοθέτηση των συνόρων Ελλάδος – Αλβανίας από το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας. Διόρθωση η οποία επήλθε πριν την κατάθεση της Ερώτησης στη Βουλή (προ 20ημέρου τουλάχιστον)».

Τι δείχνει η εφαρμογή σήμερα

Αν αναζητήσει κανείς σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, το πού βρίσκεται η Λίμνη Γκιστόβα στους χάρτες Google Maps θα δει την εξής εικόνα:

Λίμνη Γκιστόβα/Google Maps

Όπως φαίνεται, η έκταση της Λίμνης μπορεί να μοιράζεται ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία αλλά η «καρφίτσα» δείχνει Αλβανία. Και αυτό μπορεί κάποιος να το δει αν πατήσει στην επιλογή Αποθήκευση και Αποθήκευση στη λίστα μέρη με αστέρι. Το αστέρι βρίσκεται μέσα στα γεωγραφικά σύνορα της Αλβανίας.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό