31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η Google φέρνει το Gemini σε Chrome OS και Chromebooks

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε νέα laptop Surface με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και αρκετοί κατασκευαστές υπολογιστών όπως η Samsung, η Asus και η Acer λανσάρουν νέα μηχανήματα με Windows για να επωφεληθούν από την τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό σημαίνει ότι τα Chromebook θα αποκτήσουν λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η Google φέρνει το Gemini, το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της, σε νέους και παλιούς φορητούς υπολογιστές Chromebook Plus.

Πέρυσι, η Google εισήγαγε ένα νέο πρότυπο που ονομάζεται Chromebook Plus και αφορά στα laptop που πληρούν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις υλικού για την εκτέλεση των λειτουργιών AI.

Η εταιρεία προσφέρει τώρα στους νέους κατόχους Chromebook Plus δωρεάν 12 μήνες του προγράμματος Google One AI Premium, το οποίο περιλαμβάνει το Gemini Advanced. Αυτό το κορυφαίο μοντέλο μεγάλης γλώσσας είναι πιο ικανό από τη δωρεάν έκδοση.

Κατασκευαστές Chromebook πρόκειται να κυκλοφορήσουν αρκετά προϊόντα μέσα στη χρονιά που θα μπορούν να κάνουν χρήση του μοντέλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό