24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Google παρουσίασε τέσσερις νέες δυνατότητες Android που δεν θα περιορίζονται στα Pixel

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google λανσάρει τέσσερις νέες δυνατότητες Android, οι οποίες δεν θα περιορίζονται στα Pixel της, ενώ υπάρχει και ένα χαρακτηριστικό για το Wear OS.

Καταρχάς, το TalkBack, το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης του Android, θα χρησιμοποιήσει μοντέλα Gemini “σε υποστηριζόμενες συσκευές” για να σας επιτρέπει να ακούτε λεπτομερείς ηχητικές περιγραφές εικόνων, ανεξάρτητα από το αν κοιτάτε την κάμερας, εικόνες σε μηνύματα κειμένου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμα, η Google έχει επισημοποιήσει μια λειτουργία για το Circle to Search, που δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης του τραγουδιού που παίζει κοντά σας ή στο τηλέφωνό σας.

Τρίτον, μπορείτε πλέον να ακούτε σελίδες στο Chrome, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε μια προτιμώμενη ταχύτητα ακρόασης, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα podcast, καθώς και τον τύπο φωνής και γλώσσας.

Το σύστημα ειδοποιήσεων Αndroid για σεισμούς επεκτείνεται σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και σε έξι επικράτειες, χρησιμοποιώντας ανίχνευση σεισμών για να παρέχει δυνητικά σωτήριες προειδοποιήσεις δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη του σεισμού. Μόλις τελειώσει o σεισμός, προσφέρει επίσης συμβουλές για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάρτες εκτός σύνδεσης στους Χάρτες Google στο Wear OS. Το ρολόι σας μπορεί να έχει πρόσβαση στους χάρτες που κατεβάσατε στο τηλέφωνό σας. Δύο νέες συντομεύσεις σάς επιτρέπουν να αναζητάτε προορισμούς με τη φωνή σας όταν είστε στο διαδίκτυο ή να βλέπετε την τοποθεσία σας στο χάρτη με ένα πάτημα στην πρόσοψη του ρολογιού σας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό