14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Google κυκλοφορεί το μεγαλύτερο feature drop μέχρι σήμερα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη μηνιαία ενημέρωση λογισμικού για τα τηλέφωνα Pixel κυκλοφόρησε η Google, όπως συνηθίζει να κάνει την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. Αυτή η φορά, όμως, δεν είναι σαν τις άλλες αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο Pixel feature drop όλων των εποχών. Περιλαμβάνει, μάλιστα, και μερικά χαρακτηριστικά για το πρόσφατο Pixel Watch.

Η ενημέρωση συνοδεύεται με VPN από το Google One, χωρίς επιπλέον χρέωση για τους χρήστες Pixel 7 και Pixel 7 Pro. Το VPN είναι “χτισμένο για να διασφαλίζει ότι η κυκλοφορία του δικτύου σας δεν μπορεί να συνδεθεί με την ταυτότητά σας”, συμπεριλαμβανομένης της Google. Αυτή η υπηρεσία ήταν ήδη διαθέσιμη δωρεάν για τα μέλη του Google One σε προγράμματα Platinum (2 TB και άνω), αλλά τώρα είναι ανοιχτή στους κατόχους Pixel 7 και 7 Pro, ανεξάρτητα από τη συνδρομή τους στο Google One.

Ακόμα, οι ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου έχουν ενοποιηθεί στις Ρυθμίσεις Android και αυτή η νέα ενότητα έχει κάρτες ενεργειών που σας ειδοποιούν για τυχόν κινδύνους ασφαλείας και σας δίνουν εύκολα βήματα για να βελτιώσετε τα πράγματα.

To Clear Calling βελτιώνει τη φωνή του άλλου και μειώνει τον θόρυβο του παρασκηνίου, ώστε να μπορείτε να τον ακούτε καθαρά ακόμα κι αν βρίσκεται σε θορυβώδες μέρος. Το Pixel Recorder πλέον αναγνωρίζει και επισημαίνει κάθε ομιλητή, επομένως όταν ηχογραφείτε μια συνέντευξη ή μια συνάντηση, κάθε άτομο επισημαίνεται ξεχωριστά.

Όσον αφορά στο Pixel Watch, αποκτά τη λειτουργία Fitbit Sleep Profile, εφόσον έχετε ενεργοποιήσει τη συνδρομή σας Fitbit Premium. Είναι δωρεάν για έξι μήνες για νέους αγοραστές του smartwatch.

Επιπλέον, το Προφίλ Ύπνου δίνει μια εικόνα υψηλής ευκρίνειας της ποιότητας του ύπνου σας με μια ματιά, λαμβάνοντας υπόψη πτυχές όπως η διάρκεια, η συνέπεια, η διαταραχή και σας παρουσιάζει ένα ζώο που ταιριάζει περισσότερο στον τρόπο ύπνου σας. Τα αποτελέσματα θα προσαρμόζονται κάθε μήνα με βάση τις προσωπικές σας μετρήσεις. Για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει να φοράτε το Pixel Watch στο κρεβάτι για τουλάχιστον 14 ημέρες κάθε μήνα, ώστε να έχετε τα αποτελέσματα την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα.

Τα Pixel 6 και 6 Pro αποκτούν δυνατότητα ανίχνευσης βήχα και ροχαλητού, στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της λειτουργίας Ώρα ύπνου. Υπάρχουν επίσης νέες ταπετσαρίες Pixel, ενώ η εφαρμογή Επαφές σάς επιτρέπει τώρα να κάνετε pin μέχρι και πέντε επαφές από τις Αγαπημένες σας, ώστε να μπορείτε να τις καλέσετε και να δείτε τα στοιχεία τους με ένα μόνο πάτημα.

Το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου σάς επιτρέπει να κλειδώνετε, να ξεκλειδώνετε και να ξεκινάτε ένα συμβατό αυτοκίνητο με το τηλέφωνό σας και μπορείτε να το μοιραστείτε με φίλους και συγγενείς που χρειάζονται πρόσβαση στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί “σε όλα τα Pixel και iPhone”, αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε “επιλεγμένα τηλέφωνα με Android 12+”, υπόσχεται η Google.

Επίσης, το Gboard λαμβάνει το Grammar Check και στα γαλλικά, το Live Translate μπορεί να μεταφράζει κείμενα στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σας στα αραβικά, περσικά, σουηδικά, βιετναμέζικα και δανικά (σε Pixel 6 και νεότερα), η αναζήτηση στη συσκευή έγινε πιο ισχυρή σε Pixel 4a και νεότερα, και το Voice Message Transcription έφτασε στο Pixel 4a και σε νεότερα τηλέφωνα.

Η Google λέει επίσης ότι η υποστήριξη για χωρικό ήχο έρχεται τον Ιανουάριο για τα Pixel 6, 6 Pro, 7 και 7 Pro σε συνδυασμό με το Pixel Buds Pro, αλλά και με ενσύρματα ακουστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό