29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Google απαντά στον OpenAI με το Project Astra!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Google I/O βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αναμφίβολα το αστέρι της εκδήλωσης. Ο OpenAI έκανε μια σημαντική δήλωση χθες, ανακοινώνοντας το νέο μοντέλο GPT-4o μία ημέρα πριν από το Google I/O, αλλά η Google ήταν έτοιμη γι’ αυτό. Όπως ανακοινώθηκε στη φετινή παρουσίαση, η Google έδειξε τον δικό της ανταγωνιστή του πολυμορφικού μοντέλου που αποκάλυψε χθες ο OpenAI και ονομάζεται Project Astra.

Σε μια επίδειξη που μοιράστηκε στο X (πρώην Twitter), η Google φαινομενικά απάντησε στον OpenAI δείχνοντας πώς το Gemini της Google θα μπορούσε να αναλύσει το δωμάτιο και να κάνει μια εικασία για το τι συμβαίνει, όπως ακριβώς έκανε ο OpenAI με το ChatGPT. Τώρα η εταιρεία το παρουσίασε στο Google I/O και φαίνεται εξίσου καλό με το αντίστοιχο του OpenAI.

Το Gemini ήταν πάντα φτιαγμένο για να είναι πολυτροπικό, και η Google αναφέρει ότι αυτό είναι μια επέκταση αυτής της βασικής αρχής ανάπτυξης. Κατανοεί πολλαπλές εισόδους και μπορεί να τις ενώσει όλες και να τις συσχετίσει, με το μεγαλύτερο παράθυρο πλαισίου να δίνει επίσης στη Google τη δυνατότητα να δώσει στο μοντέλο μια ευρύτερη κατανόηση μιας κατάστασης, θεμάτων και άλλων.

Η Google έδειξε πώς μπορεί να αναγνωρίσει μια γειτονιά, να βοηθήσει έναν χρήστη να κατανοήσει τον κώδικα και να βρει ακόμη και το όνομα ενός συγκροτήματος για μια τίγρη και έναν σκύλο σε ένα καρέ. Η Google δήλωσε ότι αυτό θα έρθει στα smartphones αργότερα φέτος μέσω της εφαρμογής Gemini.

Για να μπορέσει μια Τεχνητή Νοημοσύνη να ανταποκριθεί συνομιλητικά και γρήγορα με ένα feed, απαιτείται μεγάλη μηχανική επιδεξιότητα από την πλευρά της Google. Η εταιρεία περιέγραψε στην εναρκτήρια ομιλία της πώς κωδικοποιεί συνεχώς τα καρέ βίντεο και την είσοδο ομιλίας σε ένα χρονοδιάγραμμα γεγονότων και τα αποθηκεύει για αποτελεσματική ανάκληση. Παρουσιάστηκε να λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής με viewfinder στο smartphone του χρήστη, κατανοώντας το πλαίσιο χρήσης του και τον κόσμο γύρω του.

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα μπορέσουμε να παίξουμε με το Project Astra, αλλά είναι σαφές ότι η εταιρεία θέλει να το φέρει σύντομα στα χέρια των χρηστών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό