Home Auto • Moto Η GM συνεχίζει να κατασκευάζει σασί της νέας Corvette, κατά την διάρκεια...

Η GM συνεχίζει να κατασκευάζει σασί της νέας Corvette, κατά την διάρκεια πανδημίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Το ίδιο συνέβη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά φαίνεται ότι κάποια εργοστάσια δεν έκλεισαν εντελώς, και δεν εννοώ αυτά που κατασκευάζουν αναπνευστήρες.
Σύμφωνα με τους New York Times, η General Motors έχει προγραμματίσει να εκκινήσει εκ νέου την παραγωγή αυτοκινήτων στις 18 Μαΐου, αλλά φαίνεται ότι το εργοστάσιο της εταιρείας στο Bedford στην Ιντιάνα λειτουργεί σε τρεις βάρδιες από τον Απρίλιο. Εκεί κατασκευάζονται τα σασί για τη νέα Corvette (C8).

Σε κανονικές συνθήκες σε κάθε βάρδια εργάζονται περίπου 250 άτομα, αλλά τώρα κάθε βάρδια απασχολεί περίπου 20 υπαλλήλους. Υπάρχουν επίσης πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, ενώ οι εργαζόμενοι προσφέρθηκαν να εργαστούν εθελοντικά, παρόλο που δεν θα λάβουν επιπλέον μισθό.
Η τελική συναρμολόγηση της Corvette γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Bowling Green στο Kentucky, και αυτό παραμένει κλειστό. Έχοντας, όμως, στοκ από πλαίσια της Corvette, αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να συνεχίσει γρήγορα την παραγωγή της C8.
Μέχρι στιγμής, η αμερικάνικη εταιρεία έχει κατασκευάσει μόνο 2.700 Corvette, παρά την τεράστια ζήτηση που υπάρχει για το νέο sport κεντρομήχανο μοντέλο. Το εκτιμώμενο περιθώριο κέρδους για την Corvette είναι στο 16,5%, περίπου διπλάσιο του μέσου όρου της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική, και η μη παράδοση αυτοκινήτων στους πελάτες δημιουργεί πρόβλημα ρευστότητας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version