15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η GM μήνυσε την Ford για την χρήση του ονόματος BlueCruise

Ειδήσεις Ελλάδα

Η General Motors και η Cruise, η εταιρία της που ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση, μήνυσαν την Ford για την χρήση του ονόματος BlueCruise, το οποίο η Μπλε Οβάλ εταιρία το χρησιμοποιεί για το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης που προσφέρει στα Mustang Mach-E και F-150.
Η μήνυση κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια, με την GM να δηλώνει πως το όνομα BlueCruise παραβιάζει το εμπορικό σήμα της, τόσο για την τεχνολογία Super Cruise όσο και για την εταιρεία Cruise.
Η General Motors πρόσθεσε επίσης πως “ήλπιζε να επιλύσει φιλικά την υπόθεση παραβίασης εμπορικών σημάτων με την Ford”, αλλά οι δύο εταιρίες απέτυχαν να έρθουν σε συμφωνία και έτσι η GM αναγκάστηκε να οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια, καταθέτοντας μήνυση προκειμένου να υπερασπίσει τα εμπορικά της σήματα.

Ο Mike Levine, εκπρόσωπος της Ford δήλωσε πως ο ισχυρισμός της GM είναι “άνευ αξίας και επιπόλαιος”, λέγοντας πως η χρήση της λέξης cruise χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στη τεχνολογία cruise control, και πολλοί όταν αναφέρουν απλά την λέξη cruise εννοούν το cruise control.
Ο Levine πρόσθεσε πως και άλλες εταιρίες χρησιμοποιούν την λέξη cruise για τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού, όπως το Smart Cruise Control της Hyundai και το Active Cruise Control της BMW.
Η GM στη μήνυση της κατηγορεί την Ford πως “ήξερε τι έκανε όταν χρησιμοποιούσε το όνομα BlueCruise”, με την General Motors να κατηγορεί την Ford πως με την χρήση του ονόματος BlueCruise θα προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό