20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Geely απέκτησε το 7.6% της Aston Martin.

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Geely συνεχίζει να επεκτείνει το portfolio των εταιριών της, όπως συνεχίζει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω συνεργασίες με την εξαγορά ενός μεριδίου της τάξης του 7.6% στην Aston Martin. Οι δύο εταιρίες δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες σχετικά με τα οικονομικά της συναλλαγής αλλά με βάση την τιμή της μετοχής της αγγλικής εταιρίας την περασμένη Παρασκευή, το μερίδιο αποτιμάται στις 7.55 δισεκατομμύρια λίρες. Να σημειώσουμε δε, ότι το ενδιαφέρον της Geely για την Aston Martin δεν είναι ούτε ξαφνικό, ούτε παροδικό καθώς η κινεζική εταιρία είχε βρεθεί κοντά στην εξαγορά της πριν από 2 χρόνια περίπου αλλά το deal δεν προχώρησε λόγω  της εμπλοκής του Lawrence Stroll.

“Ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε τις πιθανές ευκαιρίες για συνεργασία με την Aston Martin καθώς συνεχίζει να υλοποιεί την στρατηγική που θα της χαρίσει μακροχρόνια, βιώσιμη ανάπτυξη και αυξημένη κερδοφορία.“

Δήλωσε ο επικεφαλής του Geely Group, Donghui Li χωρίς να παρέχει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τους τομείς που θα μπορούσαν να δουλέψουν οι δύο εταιρίες μαζί. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι το 2027 η Aston Martin θα συνεργάζεται με την Mercedes-AMG για τα μηχανικά των μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών ή ακόμα και αμιγώς ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων. Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία με την Geely μόλις ξεκίνησε αλλά η αγγλική μάρκα δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι ολοκλήρωσε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 654 εκατομμυρίων λιρών που θα την βοηθήσει στην αποπληρωμή του χρέους της και στην χρηματοδότηση της εξέλιξης νέων μοντέλων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό