19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Gazprom δελεάζει στελέχη με παχυλές αυξήσεις μισθών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πόλεμος του Κρεμλίνου εναντίον της Ουκρανίας έχει προκαλέσει  φυγή  στο εξωτερικό στελεχών και ειδικών πληροφορικής , με αποτέλεσμα μεγάλες ρωσικές εταιρείες να  προσφέρουν μεγάλες αυξήσεις μισθών προκειμένου να διατηρήσουν τα κορυφαία στελέχη  τους.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, η Sberbank,αλλά  και ενεργειακός κολοσσός Gazprom, για παράδειγμα, αύξησαν τους μισθούς αυτόν τον μήνα σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν στις τάξεις τους  κορυφαία ταλέντα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο κύκλους της βιομηχανίας, μετέδωσε ότι η Gazprom θα αυξήσει τους μισθούς κατά 10% τον Ιούλιο.Η Sberbank ανακοίνωσε ότι αύξησε τους μισθούς κατά μέσο όρο κατά 8,5% από την 1η Ιουλίου. Το περιοδικό “The Bell”, επικαλούμενο τραπεζικό αξιωματούχο, ανέφερε ότι στους ειδικούς προσφερθηκαν αυξήσεις μισθών έως και 20%. Η Sberbank αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Η ρωσική Alfa Bank αύξησε τους μισθούς των 27.000 και πλέον εργαζομένων της κατά 15% τον Απρίλιο. Η εταιρεία παραγωγής χάλυβα Severstal χορήγησε αύξηση μισθού κατά 9% τον Απρίλιο.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Ένωση Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών ανακοίνωσε ότι 50.000 έως 70.000 ειδικοί πληροφορικής εγκατέλειψαν τη Ρωσία.

Πιστεύεται ότι λόγω της διεθνούς απομόνωσης της Ρωσίας, πολλοί από αυτούς που έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους ,αναζητούν μια μελλοντική καριέρα στο εξωτερικό.Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε στα τέλη Μαΐου, επικαλούμενος δεδομένα επικοινωνίας κινητών τηλεφώνων, ότι περίπου το 85% των επαγγελματιών πληροφορικής είχαν επιστρέψει.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό