12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Formula 1 των αιθέρων

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια βρετανική εταιρεία, η Airspeeder, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σπορ ιπτάμενο όχημα. Το όχημα πήρε το όνομα της εταιρείας και αποτελεί ένα υβρίδιο ενός ελικοπτέρου, ενός μαχητικού τζετ και ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1. Το Airspeeder Mk3 είναι ηλεκτροκίνητο, απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα ενώ μπορεί να πιάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 2.8 δευτερόλεπτα.

Διαθέτει οκτώ έλικες, ένα κοκπιτ από ανθρακονήματα, μπορεί να πετάει με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα και λειτουργεί με τηλεχειρισμό από έναν πιλότο που βρίσκεται σε έδαφος. H εταιρεία στρατολόγησε μηχανικούς και σχεδιαστές που προέρχονται από κορυφαία ονόματα του αεροναυπηγικού τομέα καθώς και αυτόν της Formula 1 όπως η Mclaren, η Boeing, η Jaguar η Rolls-Royce κ.α. Η Airspeeder κατασκευάζει με μεγάλη μυστικότητα δέκα τέτοια οχήματα τα οποία θα αποκτηθούν από διάφορες εταιρείες που θα συμμετέχουν στον πρώτο πρωτάθλημα αγωνιστικών ιπτάμενων οχημάτων που σχεδιάζεται να διοργανωθεί το 2022.

«Τα πρώτα μοντέλα της Mercedes, της Bentley και της Renaults ήταν αγωνιστικά. Τα στελέχη αυτών των εταιρειών γνώριζαν ότι για να δημιουργήσουν νέες επαναστατικές τεχνολογίες στην αυτοκίνηση θα πρέπει να κατασκευάσουν αγωνιστικά οχήματα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε συνεχιστές αυτής της φιλοσοφίας. Για να επιταχύνουμε την άφιξη προηγμένης τεχνολογίας ιπτάμενων σκαφών πρέπει να αξιοποιήσουμε τον αθλητικό ανταγωνισμό. Το Airspeeder Mk3 είναι αποτέλεσμα πολλών ετών σχεδιασμού, ανάπτυξης τεχνολογιών και δοκιμών με στόχο την δημιουργία ενός υψηλής απόδοσης ηλεκτρικού ιπτάμενου αυτοκινήτου» αναφέρει ο Μάθιου Πίρσον ιδρυτής της Airspeeder αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας Alauda Aeronautics.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό