18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ford συνεχίζει το teasάρισμα του ηλεκτρικού SUV της

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ερχόμενη εβδομάδα η Ford θα αποκαλύψει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV για την Ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα της Volkswagen, την ίδια που φέρει το ID.4.
Τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου θα γίνουν στις 21 Μαρτίου, με το αυτοκίνητο να κατασκευάζεται στην Κολωνία, με την Ford να το χαρακτηρίζει ως μεσαίου μεγέθους crossover, τοποθετώντας το κάτω από το Mustang Mach-E.

Παραμένει άγνωστο το πως θα ονομαστεί, ωστόσο η αυτονομία του με μία πλήρη φόρτιση αναμένεται να αγγίζει τα 500 χλμ.

Μετά την κυκλοφορία αυτού, θα ακολουθήσει ένα δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο από την Ford, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024 και περιγράφεται ως ένα sport crossover, κάτι που ίσως υποδηλώνει ότι θα είναι μια coupe έκδοση του πρώτου μοντέλου, όπως το VW ID.5, προσανατολισμένο στην οδηγική ευχαρίστηση. Και αυτό θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα, με την Ford να θέλει να πουλήσει 1,2 εκατ. αυτοκίνητά που θα βασίζονται στη πλατφόρμα της VW.

Τέλος, το τρίτο μοντέλο της Ford θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma, το οποίο θα παράγεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και θα πωλείται από το 2024. Σκοπός της Ford είναι να πουλά περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην ήπειρο μας μέχρι το 2026, καθώς από το 2030 η γκάμα της θα αποτελείται αποκλειστικά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό