20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ford πρέπει να πληρώσει 7 εκατ. δολάρια αποζημίωση στην οικογένεια θύματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Δικαστήριο της κομητείας Kanawha της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ επέβαλε στην Ford να πληρώσει 7 εκατ. δολάρια αποζημίωση στην οικογένεια της 19χρονης Breanna Bumgarner, η οποία σκοτώθηκε μέσα σε μια Mustang τον Μάρτιο του 2016.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επιδίκασε την Ford με 2 εκατ. δολάρια για τον “συνείδητο πόνο και την ταλαιπωρία” της Breanna Bumgarner και με 5 εκατ. δολάρια για την ψυχική οδύνη της Tyler Bumgarner, μετά τον θάνατο της κόρης της.
Η Breanna Bumgarner οδηγούσε την Mustang της, παραγωγής του 2014, όταν χτυπήθηκε από ένα παλιό Toyota pickup του 1989, που το οδηγούσε η Anna Errickson. Από τη σύγκρουση το αυτοκίνητο της Ford πήρε φωτιά, με τους δικηγόρους της οικογένειας να δηλώνουν στο δικαστήριο πως η 19χρονη κάηκε ζωντανή, αφού παγιδεύτηκε μέσα στη Mustang.

Η οικογένεια του θύματος υποστήριξε στη μήνυση της πως “η Mustang έχει ελαττωματικό σχεδιασμό και έχει μια παράλογη τάση να παίρνει φωτιά υπό κανονικές και προβλέψιμες συνθήκες λειτουργίας”.
Το δικαστήριο έκρινε πως για τον θάνατο της Bumgarner η Ford ευθύνεται κατά 99%, επειδή δεν απέτρεψε το να μην υπάρχει διαρροή από το δοχείο υγρού των φρένων κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος, με την οδηγό του pickup να ευθύνεται για το 1%.
Δικηγόρος της Ford είπε πως το pickup βάρους 1.600 κιλών, κινούμενο με 95 χλμ/ώρα, έπεσε υπό γωνία 40 μοιρών πάνω στο μεντεσέ της πόρτας της πλευράς του οδηγού, προκαλώντας το μπλοκάρισμα της πόρτας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Bumgarner να μην μπορέσει να βγει μέσα από το αυτοκίνητο.
Εκπρόσωπος της Ford δήλωσε πως η εταιρία θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης των ενόρκων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό