16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ford μειώνει δραστικά την πολυπλοκότητα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ότι ένας εκ των στόχων που έχουν θέσει οι κατασκευαστές για το μέλλον είναι η μείωση της πολυπλοκότητας της γκάμας τους. Μία μείωση που ξεκινά συνήθως με τον περιορισμό των διαθέσιμων εκδόσεων και επιλογών. Ποιο είναι όμως το πραγματικό όφελος από αυτήν την κίνηση; Πόσο κερδίζουν οι εταιρίες και με ποιον τρόπο; Η Ford είναι μία από τις πρώτες εταιρίες που παρέχει νούμερα σχετικά και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι η δραματική μείωση των διαθέσιμων επιλογών θα είχε αυτόν τον αντίκτυπο.

Τους επόμενους μήνες θα μειώσουμε τους συνδυασμούς που μπορούν να παραγγείλουν οι πελάτες στο F-150 σε μία τάξη μεγέθους που δεν έχουμε ξαναδεί. Λιγότερη πολυπλοκότητα σημαίνει λιγότερα εξαρτήματα.

Από το ένα model year στο επόμενο, αφαιρούμε περίπου 2.400 εξαρτήματα από το F-150. Αυτό σημαίνει πολύ λιγότερα εξαρτήματα να εξελίξεις, δοκιμάσεις και να διαχειριστείς την ποιότητα!

Δήλωσε ο επικεφαλής της Ford Blue, Kumar Galothra. Το νούμερο προκαλεί δέος και το F-150 δεν είναι το μοναδικό μοντέλο της Ford που υπόκειται σε αυτή τη διαδικασία. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Explorer με τον Galothra να αναφέρει ότι η εταιρία έχει περίπου 500 διαφορετικούς συνδυασμούς καλωδιώσεων για το μεγάλο SUV και στοχεύει να τους μειώσει σε λιγότερους από 20 τους επόμενους μήνες. Πρόσεξε, όχι να μειώσει κατά 20, αλλά να μειώσει σε 20… από 500!

Οι περικοπές έχουν συνέχεια όμως. Στην προσπάθεια της να εξορθολογίσει τα έξοδα της, η Ford συνειδητοποίησε ότι ένα καλώδιο που χρησιμοποιείται για να τραβά τα οχήματα στη γραμμή παραγωγής ήταν διαφορετικό ανάμεσα σε δύο εργοστάσια και αυτό της κόστιζε περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια ετησίως! Επίσης, η αλλαγή των υλικών για τις ράγες οροφής και τις πολλαπλές εξαγωγής θα εξοικονομήσει περί τα 30 εκατομμύρια ετησίως ενώ σημαντικά θα είναι τα οφέλη και από την επιμήκυνση του κύκλου ζωής των προϊόντων της Ford – μία επιμήκυνση που γίνεται εφικτή χάρη στις over-the-air αναβαθμίσεις και την αλλαγή των προτεραιοτήτων των πελατών που δείχνουν να εκτιμούν ολοένα και περισσότερο το λογισμικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό