24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ford εξετάζει την επιστροφή της στη Formula 1

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τις φήμες να έχουν συνδέσει την Ford να μιλά με την Red Bull για πιθανή επιστροφή της στη Formula 1 το 2026, η Μπλε Οβάλ εταιρία για πρώτη φορά παίρνει θέση και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει ξανά στον μαγικό κόσμο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο Mark Rushbrook, αφεντικό της Ford Performance, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε:
Η Formula 1 είναι σίγουρα ισχυρή και αναπτυσσόμενη, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως. Αυτό που έχουν κάνει καλά είναι να δημιουργήσουν σπουδαίους αγώνες και μεγάλο ανταγωνισμό. Εξακολουθεί να είναι η κορυφή, αλλά κατάφεραν να προσεγγίσουν νέο κοινό με πράγματα όπως το Drive to Survive.
Ως εταιρεία αγωνιζόμαστε για την καινοτομία, τη μεταφορά τεχνολογίας, την ευκαιρία μάθησης, αλλά και για λόγους μάρκετινγκ. Σίγουρα η F1 έχει αλλάξει και σίγουρα χρειάζεται προσοχή.
Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τις φήμες σχετικά με μια πιθανή είσοδο το 2026, ο Rushbrook είπε:
Δεν σχολιάζουμε εικασίες, αλλά το ίδιο συμβαίνει με όλα τα πρωταθλήματα που υπάρχουν. Είναι ευθύνη μας να τα μελετήσουμε και να τα κατανοήσουμε και μετά να πάρουμε αποφάσεις για το αν έχει νόημα ή όχι να εισέλθουμε σε αυτά.
Ένα άλλο στοιχείο που κάνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να έλκονται περισσότερο πλέον από τη Formula 1 είναι η στροφή προς τα πλήρως βιώσιμα καύσιμα από το 2026, ένας παράγοντας που έχει αναφερθεί από την Audi και την Cadillac ως σημαντικός.

Όπως τόνισε ο Rushbrook:
Το βιώσιμο καύσιμο είναι σίγουρα κάτι που μας ενδιαφέρει, αλλά το κάνουμε ήδη σε άλλα πρωταθλήματα. Το WRC το έχει, ξεκινώντας από πέρυσι, και αυτό ήταν ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας και της μάθησης για εμάς. Για τα αυτοκίνητα που πουλάμε, ορισμένες περιοχές μεταβαίνουν σε πλήρως ηλεκτρικά γρηγορότερα από άλλες και, ορισμένες περιοχές θα παραμείνουν με κινητήρες εσωτερικής καύσης για περισσότερο.
Αλλά θέλουμε να είμαστε βιώσιμοι σε αυτό που κάνουμε ως εταιρεία, όχι μόνο να παράγουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και να είμαστε πιο βιώσιμοι και με τα μοντέλα μας με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Υποστηρίζουμε όλα τα πρωταθλήματα, είτε συμμετέχουμε είτε όχι, στη μετάβαση τους σε πιο βιώσιμα καύσιμα.
Ο Rushbrook σχολίασε και την πρόταση που έκανε η GM, μέσω της Cadillac, να ενταχθεί στο grid της F1 με την ομάδα του Andretti. Ερωτηθείς εάν η εμπλοκή της GM θα άλλαζε κάτι για τη Ford, είπε:
Όχι απαραίτητα. Αλλά θα είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε πώς θα εξελιχθεί αυτό, αν θα πετύχουν να ενταχθούν ως 11η ομάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό