Home Auto • Moto Η Ford εξετάζει σοβαρά το Ranger Raptor R με V8 κινητήρα

Η Ford εξετάζει σοβαρά το Ranger Raptor R με V8 κινητήρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον προηγούμενο Νοέμβριο, η Ford παρουσίασε τη νέα γενιά του Ranger, με το νέο pickup της εταιρίας να βασίζεται σε ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο, καθώς το μεταξόνιο είναι κατά 50 χλστ. μακρύτερο και τα μετατρόχια είναι -επίσης- κατά 50 χλστ. φαρδύτερα από αυτά του προηγούμενου Ranger.
Μηχανικά, το νέο Ranger θα είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες. Πιο συγκεκριμένα, η Ford προσθέτει ένα νέο κινητήριο σύνολο στη γκάμα του Ranger, τον 3.0-λιτρο V6 turbodiesel κινητήρα της, ο οποίος αναβαθμίστηκε για το μοντέλο. Στη βάση, όμως, θα υπάρχουν οι 2.0-λιτροι single-turbo και bi-turbo τετρακύλινδροι diesel κινητήρες. Ο πρώτος θα διατίθεται με δύο διαφορετικά επίπεδα απόδοσης, ενώ ο δεύτερος είναι μία πιο προηγμένη έκδοση υψηλών επιδόσεων για όσους επιθυμούν περισσότερη ισχύ.

Η Ford, όμως, έχει σκοπό να βγάλει στην αγορά και την Raptor έκδοση του μοντέλου, ενώ αν λάβουμε υπόψη τα λεγόμενα δύο εκ των υψηλά ιστάμενων της Μπλε Οβάλ εταιρίας, η επιθυμία τους είναι να δημιουργήσουν την απόλυτη έκδοση του Ranger Raptor. Ο λόγος για τους Trevor Worthington, αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ανάπτυξης προϊόντων της Ford και Mark Rushbook, παγκόσμιος διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford Performance, οι οποίοι μίλησαν δημόσια για το Ranger Raptor R.
Το κλειδί για την πιθανή δημιουργία του Ranger Raptor R είναι η επιτυχία του Ford Bronco Desert Racer, μιας αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοσης του SUV, που έχει σχεδιαστεί για το Baja 1000. Ο Worthington δήλωσε σχετικά:
Υπάρχουν πολλά στοιχεία από το Bronco DR που βρίσκονται το συμβατικό Bronco και το πλαίσιο του συμβατικού Bronco με το πλαίσιο του Ranger χρησιμοποιούν την ίδια αρχιτεκτονική. Αναπτύχθηκε από την ομάδα μας στη Μελβούρνη. Άρα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.
Από την πλευρά του, ο Rushbrook απλώς έγνεψε καταφατικά όταν ρωτήθηκε αν ένιωθε ότι ένα Ranger με V8 κινητήρα θα άρεσε στην αγορά της Αυστραλίας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες διαμοιρασμού μεταξύ του Bronco DR και ενός πιθανού Raptor R.

Να θυμίσω το Bronco Desert Racer παίρνει κίνηση από τον 5,0-λίτρο ατμοσφαιρικό V8 Coyote κινητήρα, που αποδίδει 400+ άλογα και συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version