20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ford δημιούργησε άρωμα βενζίνης για κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ford δημιούργησε ένα «premium άρωμα», το Mach-Eau, σε συνεργασία με την Ofliction, εμπνευσμένο από τη βενζίνη. Την απόφαση αυτή πήρε η αυτοκινητοβιομηχανία καθώς έχει περάσει πλέον στην ηλεκτρική εποχή.

Το πιο πρόσφατο μοντέλο της, Mustang Mach-E GT να υπόσχεται επιδόσεις που ξεπερνούν τα συμβατικά μοντέλα της. 

Τι γίνεται όμως όταν πέρα από τις επιδόσεις, οι επίδοξοι αγοραστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα διαπιστώσουν πως τους λείπουν… άλλα πράγματα; 

Σε μία έρευνα που χρηματοδότησε η ίδια η Ford, βρήκε πως ένας στους πέντε οδηγούς είπαν πως η μυρωδιά του καυσίμου είναι αυτό που θα τους λείψει περισσότερο όταν θα αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, ενώ το 70% είπε πως θα τους λείψει γενικότερα η μυρωδιά της βενζίνης. Μάλιστα, η μυρωδιά της βενζίνης συμπεριλαμβάνεται στις πιο δημοφιλείς μυρωδιές, μαζί με αυτές του κρασιού, των τυριών και των νέων βιβλίων.

Πέρα από την ανάμνηση της βενζίνης, το Mach-Eau προσφέρει νότες βενζαλδεΰδης (τη μυρωδιά που έχουμε συνδέσει με το εσωτερικό των νέων αυτοκινήτων) και para-Cresol (τη μυρωδιά του λάστιχου). Σε αυτά προστέθηκαν νότες μπλε τζίντζερ, λεβάντα, γεράνιο και σανδαλόξυλο, ενώ υπάρχει και ένα «ζωώδες στοιχείο» για να δώσει την «εντύπωση αλόγων», το σήμα κατατεθέν της Mustang.

Δυστυχώς (ή και ευτυχώς), η Ford δε σκοπεύει να θέσει προς πώληση το άρωμα. 

: Ford

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό