15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ford έχει το καλύτερο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον τελευταίο καιρό όλες οι εταιρίες έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα για την εξέλιξη του πιο πλήρους πακέτου υποβοήθησης του οδηγού.
Πρωταγωνιστεί βέβαια η Tesla με το Autopilot, όμως όπως φαίνεται και οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια.
Σε πρόσφατη έρευνα-δοκιμή που έκανε το Consumer Reports στην Αμερική, δοκιμάστηκαν 12 από τα πιο εξελιγμένα συστήματα σχεδόν όλων των εταιριών.
Στην δοκιμή συμμετείχαν τα συστήματα Ford BlueCruise, GM Super Cruise, Mercedes-Benz Driver Assistance, BMW Driving Assistance Professional, Toyota Safety Sense 3.0 (και το αντίστοιχο της Lexus), Volkswagen Travel Assist (και το αντίστοιχο της Audi), Tesla Autopilot, Rivian Highway Assist, Nissan/Infiniti ProPilot Assist, Honda Sensing (και το αντίστοιχο της Accura), Volvo/Polestar Pilot Assist και Hyundai/Kia/Genesis Highway Driving Assist.
Στην κατάταξη του Consumer Reports την πρώτη θέση πήρε το σύστημα της Ford, κερδίζοντας υψηλές βαθμολογίες όχι μόνο στην ικανότητα και την απόδοση του συστήματος όσο και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με την εγρήγορση του οδηγού.
Το σύστημα της Tesla πήρε και αυτό εξαιρετική βαθμολογία για την απόδοσή του όμως δεν είχε το ίδιο καλή βαθμολογία στο πως προειδοποιεί τον οδηγό να παραμένει πάντα σε εγρήγορση πίσω από το τιμόνι.
Σε αυτό το τελευταίο εστίασε τα συμπεράσματά του το Consumer Reports λέγοντας ότι οι εταιρίες δεν θα πρέπει να εξαπατούν τους καταναλωτές με ψεύτικες υποσχέσεις για αυτόνομη οδήγηση.
Και πως θα πρέπει πάντα τα συστήματα αυτά να υποστηρίζονται από κάμερες που θα εξασφαλίζουν ότι ο οδηγός βρίσκεται σε φάση εγρήγορσης και πάντα έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό