21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η FIFA ξεκινά διαβουλεύσεις για τη μεταρρύθμιση στο παγκόσμιο καλαντάρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το δημοψήφισμα της FIFA για μεταρρύθμιση των διεθνών ημερολογίων ξεκινά με τους ποδοσφαιριστές στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία, ως προς την πρόταση διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε 2 χρόνια, αντί για 4.

Η FIFA ξεκίνησε τώρα μια «νέα φάση διαβούλευσης» του διεθνούς ημερολογίου, η οποία θα λήξει στο τέλος του 2023 για τους άνδρες και στο τέλος του 2024 για τις γυναίκες, και στην οποία «συνδεδεμένες ενώσεις κι άλλα ενδιαφερόμενα μέρη», όπως τα συνδικάτα, έχουν εμπλακεί παίκτες, σύλλογοι, πρωταθλήματα και ηπειρωτικές συνομοσπονδίες.

«Υπάρχει ευρεία συναίνεση στον κόσμο του ποδοσφαίρου για το γεγονός ότι το διεθνές ημερολόγιο αγώνων πρέπει να αναμορφωθεί και να βελτιωθεί», υποστηρίζει η FIFA.

Την περασμένη εβδομάδα η παγκόσμια ομοσπονδία έστειλε τις ενώσεις-μέλη της πρόσκληση για μια πρώτη διαδικτυακή «σύνοδο κορυφής» στις 30 Σεπτεμβρίου, «για μια εποικοδομητική και ανοιχτή συζήτηση, σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο».

«Δεδομένου ότι τα παγκόσμια συμφέροντα του ποδοσφαίρου πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη θέση, αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει με παίκτες και προπονητές απ΄ όλο τον κόσμο» προσθέτει η FIFA, με μια ομάδα τεχνικής συμβουλευτικής που δημιουργήθηκε υπό την ηγεσία του Αρσέν Βενγκέρ, επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ανάπτυξής της και της Τζιλ Έλις, δύο φορές νικήτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών .

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό