20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η FIFA θέλει να αναβάλει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ως το 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Η FIFA προτίθεται να αναβάλει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για τις αρχές του επόμενου έτους (Ιανουάριο ή Φεβρουάριο), λόγω των προκλήσεων που σχετίζονται με την έκτακτη ανάγκη για τον κορωνοϊό.

Το αναφέρει το Associated Press, υπενθυμίζοντας ότι η Ιαπωνία αποσύρθηκε από τη διοργάνωση του τουρνουά, το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2021.

Για το λόγο αυτό, η FIFA διερευνά τη δυνατότητα διεξαγωγής της διοργάνωσης τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Όσον αφορά τον τόπο υποδοχής το Κατάρ είναι μια επιλογή, καθώς η εκδήλωση θα βοηθήσει τη χώρα του Κόλπου να δοκιμάσει τα γήπεδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022.

Η FIFA ήδη θα διοργανώσει το Αραβικό Κύπελλο τον Δεκέμβριο στο Κατάρ, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα λάβει χώρα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα μπορούσε να προσελκύσει ένα παγκόσμιο κοινό, με την Τσέλσι να προκρίνεται ως νικήτρια του Champions League.

Το ανανεωμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που επεκτάθηκε σε 24 ομάδες, θα έπρεπε να κάνει το ντεμπούτο του στην Κίνα φέτος.

Ωστόσο, το πρότζεκτ σταμάτησε επειδή η πανδημία απαιτούσε τον προγραμματισμό των αγώνων Εθνικών ομάδων τον Ιούνιο και η FIFA δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την προγραμματισμένη τετραετή διοργάνωση.

Εξ ου και η απόφαση να επεκταθεί το φορμάτ των επτά ομάδων για ακόμη έναν χρόνο, με τους έξι πρωταθλητές των ηπείρων να ενώνονται με το νικητή του εθνικού πρωταθλήματος της χώρας υποδοχής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό