18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η FIFA δεν θα εμποδίσει τον Έρικσεν να παίξει στο Μουντιάλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κρίστιαν Έρικσεν θα λάβει το πράσινο φως από τη FIFA για να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Το αναφέρουν οι Times, εξηγώντας ότι το κυβερνών σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα ζητήσει από όλους τους παίκτες που θα επιλεγούν για το τουρνουά να υποβληθούν σε έλεγχο, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά καρδιακά προβλήματα, αλλά δεν θα εμποδίσει τον Έρικσεν να παίξει.

Ο 29χρονος Έρικσεν αγωνίζεται με εμφυτευμένο καρδιακό απινιδωτή (ICD), που τοποθετήθηκε ύστερα από χειρουργική επέμβαση, μετά την ανακοπή που υπέστη στον αγώνα του EURO 2020 με τη Φινλανδία. Αυτός είναι ένας τύπος βηματοδότη που μπορεί να αποτρέψει την καρδιακή ανακοπή, παρέχοντας αποκατάσταση του κανονικού καρδιακού ρυθμού.

Οι κανονισμοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA απαιτούν από κάθε χώρα να επιβεβαιώσει ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν υποβληθεί σε ιατρική αξιολόγηση, συμπεριλαμβανομένου καρδιακού ελέγχου.

Υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε τελική αξιολόγηση θα πρέπει να γίνει από τον Έρικσεν και την Ομοσπονδία της Δανίας, η FIFA δήλωσε: «Όταν πρόκειται για αγώνες των διοργανώσεών μας όλοι οι παίκτες πρέπει να υποβληθούν σε καρδιολογικό έλεγχο για να βεβαιωθούν ότι έχουν πλήρη επίγνωση οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους».

«Η τελική απόφαση για το αν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει λαμβάνεται από τον ίδιο και την ομοσπονδία-μέλος του», πρόσθεσε η FIFA. Ο Έρικσεν ολοκλήρωσε αυτές τις ημέρες τη μετακίνησή του στην Μπρέντφορντ κι ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο πρώην αστέρας της Τότεναμ και της Ίντερ δεν θα ξεκινήσει προπονήσεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της αγγλικής κυβέρνησης κατά της Co-19 και σίγουρα θα χάσει τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, εναντίον της Έβερτον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό