24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η FIFA απευθύνει έκκληση στους ποδοσφαιριστές να εμβολιαστούν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η FIFA χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτρέψει μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους παίκτες να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στους προσεχείς προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και να επιστρέψουν από μια χώρα της «Κόκκινης Λίστας» υπό προσαρμοσμένες συνθήκες καραντίνας.

«Συνεργαστήκαμε στενά με τη βρετανική κυβέρνηση, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Premier League για να βρούμε μια λογική λύση, προς το συμφέρον όλων, και πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πολύ πιο επιθυμητή λύση από την κατάσταση που αντιμετώπισαν οι παίκτες τον Σεπτέμβριο», ανέφερε η FIFA σε δήλωσή της.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία πιστεύει ότι αυτό είναι ένα βήμα «προς τη σωστή κατεύθυνση», εκτιμώντας «την υποστήριξη και τη συνεργασία όλων των πλευρών που ενδιαφέρονται για το παιχνίδι κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου». Ωστόσο, πολλοί παίκτες εξακολουθούν να μην είναι εμβολιασμένοι και ο κίνδυνος λοιμώξεων και εστιών παραμένει υψηλός.

Συνεπώς, η ομοσπονδία αναλαμβάνει να «βελτιώσει περαιτέρω την κατάσταση ενόψει των επόμενων “παραθύρων” και να συμμετάσχει στις συζητήσεις για να εξηγήσει καλύτερα τα μέτρα που εφαρμόζουμε για να μειώσουμε τους κινδύνους μετάδοσης του COVID στην κοινότητα μετά τα ταξίδια των παικτών».

«Ενθαρρύνουμε τους παίκτες να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 και υποστηρίζουν τη θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ασφαλή, δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια σε όλες τις χώρες». Ωστόσο, καταλήγει η FIFA, οι παίκτες «δεν πρέπει να λαμβάνουν προτεραιότητα πρόσβασης στα εμβόλια».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό