20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Fiat κυνηγά την κυριαρχία στα μικρά, προσιτά μοντέλα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους να σου πούνε για τι φημίζεται η Fiat, οι 98 θα σου αναφέρουν κάποιο μικρό, προσιτό μοντέλο. Κάποιο εκ των 500, Punto ή Panda σε οποιαδήποτε μορφή στην πλούσια ιστορία τους. Φυσικά η ιταλική εταιρία είχε και άλλες επιτυχίες με άλλα εμβληματικά μοντέλα αλλά κανένα δεν είχε τόσο σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία και την αγορά όσο τα… μικρά της. Σε αυτή την φιλοσοφία επιστρέφει τώρα η Fiat, έχοντας ανακοινώσει τα πλάνα της να λανσάρει 5 νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια ώστε να πλαισιώσει το αμιγώς ηλεκτρικό Νέο 500. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μάρκας, Olivier Francois, η απόφαση άλλων εταιριών να εγκαταλείψουν την ευρύτερη κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Fiat.

“Αυτό που είμαστε σούπερ συγκεντρωμένοι να κάνουμε είναι μοντέλα του A, B και C segment αλλά με το σωστό κινητήριο σύνολο, αμάξωμα και τεχνολογία. Αυτά που ο πελάτης πραγματικά αναζητά τη δεδομένη στιγμή, άρα μικρά αυτοκίνητα αλλά με έξυπνα πακέτα.

Το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει ένα Fiesta ή ένα Polo στη μέση είναι απλά φανταστικό γιατί εκεί ανήκουμε. Εκεί περιμένει να μας βρει ο κόσμος. Δεν έχουμε κάνει ένα νέο Punto από το 2013 περίπου αλλά αν ρωτήσεις κάποιον Ευρωπαίο να σου ονοματίσει τις κορυφαίες μάρκες στο B-segment, η Fiat είναι στην πρώτη τριάδα.“

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Francois παραδέχθηκε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις ένα μικρό αυτοκίνητο προσιτό στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Μπορείς να το κάνεις επικερδές για την εταιρία αν το κάνεις premium αλλά κάπως έτσι χάνεις τον πελάτη. Η Fiat δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Σκοπεύει όμως να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τις συνέργειες και τις οικονομίες κλίμακας που γίνονται διαθέσιμες σε αυτήν μέσα στη Stellantis. Αυτό είναι το επιχειρηματικό μοντέλο της και όταν ενεργοποιούνται οι συνέργειες, είναι “σαν να είσαι παιδί τα Χριστούγεννα γιατί όλα γίνονται λιγότερο τρομακτικά”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Francois. Περιμένουμε με ανυπομονησία το comeback που προανήγγειλε ο επικεφαλής της ιταλικής φίρμας γιατί η αγορά έχει ανάγκη μία δυνατή Fiat στις μικρές κατηγορίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό