26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Ferrari νίκησε και πάλι στο Le Mans

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ferrari επικράτησε της Toyota και της Porsche και πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Le Mans για να φτάσει τις 12 συνολικά στο θεσμό. Την πρωτιά κατέχει η Porsche με 19 νίκες και η Audi με 12.

Η ομάδα της Ferrari κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο θρυλικό 24ωρο αγώνα του Le Mans, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα εργοστασιακά αυτοκίνητα στις τελευταίες ώρες του οδηγικού μαραθωνίου.

Οι Antonio Fuoco, Miguel Molina και Nicklas Nielsen με το #50 Ferrari 499P τερμάτισαν πρώτοι, αφήνοντας πίσω τους το #7 Toyota GR010 HYBRID των Nyck de Vries, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez με διαφορά μόλις 14 δευτερολέπτων.

Το βάθρο συμπλήρωσε το #51 Ferrari των Alessandro Pier Guidi, James Calado και Antonio Giovinazzi.

Κατά την προτελευταία ώρα του αγώνα, η δεξιά πόρτα του #50 Ferrari άρχισε να ανεμίζει έντονα, αναγκάζοντας τον Nielsen να μπει στα pits για επισκευές. Ωστόσο, κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση έναντι του #7 Toyota.

Η κατάσταση έγινε ευκολότερη για τον Nielsen όταν ο Lopez έκανε λάθος στην στροφή Dunlop, χάνοντας κάθε ελπίδα για νίκη.

Η Ferrari ήταν γρήγορη από την αρχή του αγώνα, με τα τρία 499P να βρίσκονται στην κορυφή ήδη από την πρώτη ώρα. Όταν έβρεξε το Σάββατο το βράδυ, τα #50 και #83 αποφάσισαν να μείνουν στην πίστα, διατηρώντας σημαντική διαφορά από τα υπόλοιπα αγωνιστικά.

Ο αγώνας διακόπηκε για πρώτη φορά τη νύχτα όταν ο Robin Frijns με το #20 BMW συγκρούστηκε με το #83 Ferrari, προκαλώντας την αντικατάσταση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων.

Μετά τα μεσάνυχτα, ένας νέος γύρος ασφαλείας ξεκίνησε λόγω βροχής και ομίχλης, καθιστώντας την πίστα μη ασφαλή για αγώνες. Η δράση συνεχίστηκε με την αυγή, με διάφορους κατασκευαστές να βρίσκονται εναλλάξ στην κορυφή.

Στον 18ο ώρα, ο Fuoco με το #50 Ferrari κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση πριν την τελική βροχόπτωση. Ο Pier Guidi διατήρησε την τρίτη θέση παρά την πίεση από το #6 Porsche 963 του Laurens Vanthoor, ενώ δέχτηκε και ποινή πέντε δευτερολέπτων για σύγκρουση με το #8 Toyota του Brendon Hartley.

Η Porsche κατέλαβε την τέταρτη θέση με το #6 963 LMDh, ενώ το #8 Toyota τερμάτισε πέμπτο. Η Cadillac αποτέλεσε έκπληξη, οδηγώντας προσωρινά τον αγώνα πριν την τελική βροχή. Ο Alex Palou έφερε το #2 Cadillac στην έβδομη θέση.

Η Peugeot αντιμετώπισε δυσκολίες, με το καλύτερο εργοστασιακό αυτοκίνητό της να τερματίζει 11ο. Η Lamborghini ήταν η καλύτερη από τους νέους κατασκευαστές στην κατηγορία Hypercar, ενώ η Isotta Fraschini κατάφερε να καταταγεί 14η.

Η Porsche κατέκτησε την κατηγορία LMGT3 με το #91 Manthey EMA 911 GT3 R, ενώ τα Ford Mustang GT3 της Proton Competition κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση.

Ο αγώνας Le Mans 24 Hours του 2024 ήταν γεμάτος ένταση και ανατροπές, με την Ferrari να δείχνει την αντοχή και την ικανότητά της να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και να βγαίνει νικήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

😱 With less than an hour to go, @pechito37 has a scary spin at the wheel of the #7 Toyota in the Dunlop Curve.#LeMans24 #WEC pic.twitter.com/rZUlH5Q3pf— 24 Hours of Le Mans (@24hoursoflemans) June 16, 2024

Toyota 🆚 FerrariA titanic battle between the two manufacturers! #WEC #LeMans24 @24hoursoflemans pic.twitter.com/dzbrvGq1Sl— FIA World Endurance Championship (@FIAWEC) June 16, 2024

Toyota 🆚 FerrariA titanic battle between the two manufacturers! #WEC #LeMans24 @24hoursoflemans pic.twitter.com/dzbrvGq1Sl— FIA World Endurance Championship (@FIAWEC) June 16, 2024

🏆𝗙𝗘𝗥𝗥𝗔𝗥𝗜 #𝟱𝟬 𝗪𝗜𝗡𝗦 𝗧𝗛𝗘 𝟵𝟮𝗻𝗱 𝟮𝟰 𝗛𝗢𝗨𝗥𝗦 𝗢𝗙 𝗟𝗘 𝗠𝗔𝗡𝗦🏆#LeMans24 #WEC pic.twitter.com/mXqhoHcAXA— 24 Hours of Le Mans (@24hoursoflemans) June 16, 2024

𝙏𝙒𝙊 𝙄𝙉 𝘼 𝙍𝙊𝙒 🏆 🏆#LeMans24 winners 🎉 what an incredible drive from Car #50!#FerrariHypercar #Ferrari499P #WEC pic.twitter.com/juVZRjjiWn— Ferrari Hypercar (@FerrariHypercar) June 16, 2024


Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό