12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η FCA έχασε 8,7 εκατ. δολάρια από υπάλληλο της που έκανε παράνομη χρήση εκπτώσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας υπάλληλος της αντιπροσωπείας Parkway Chrysler-Dodge-Jeep-Ram της FCA στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ ήταν υπεύθυνος για απώλειες 8,7 εκατ. δολαρίων, μιας και όπως αποδείχτηκε από έρευνα της εταιρίας, από το 2014 έκανε παράνομη χρήση των οικογενειακών εκπτώσεων που προσφέρει η FCA, προσφέροντας σε χιλιάδες πελάτες της αντιπροσωπείας εκπτώσεις που κανονικά ήταν διαθέσιμες μόνο σε συγγενείς υπαλλήλων της FCA.
Πρόκειται για τον 34χρονο Apollon Nimo που πουλούσε τους κωδικούς έκπτωσης σε διάφορες ομάδες στο Facebook, προσφέροντας σε πελάτες έκπτωση 5%, ισχυριζόμενος πως οι περισσότεροι ήταν αδερφοί ή γαμπροί υπαλλήλων της FCA.

Κάπως έτσι ο Nimo από το 2010 έως το 2019 κατάφερε να πάρει μπόνους αποδοτικότητας ύψους 700.000 δολαρίων, αφού σημείωνε το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο. Μόνο τον Ιανουάριο του 2020 κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 250 αυτοκίνητα, ένα ασυνήθιστα υψηλό νούμερο πωλήσεων για πωλητή, με τον Nimo να πουλά συνήθως περισσότερα αυτοκίνητα από αυτά που πουλούσαν συνολικά η κάθε μια από τις αντιπροσωπείες της FCA στις ΗΠΑ.
Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν άλλοι υπάλληλοι της FCA παρατήρησαν πως οι κωδικοί έκπτωσης τους χρησιμοποιούνταν χωρίς την συγκατάθεσή τους. Ο Nimo συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής και οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή ο οποίος τον άφησε ελεύθερο, ορίζοντας την δίκη του για τις 21 Μαΐου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό