19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Facebook μπλοκάρει τις διαφημίσεις της Signal διότι παραείναι…αληθινές

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν ανακαλύπτει κανείς την Αμερική διαπιστώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι φωνές που καλούν τους χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Facebook και τις υπόλοιπες εφαρμογές επικοινωνίας της εταιρείας.

Εκτός από τη σωρεία σκανδάλων και την εκτεταμένη παρακολούθηση των χρηστών (πολλές φορές και εν αγνοία τους), η Facebook δεν φαίνεται να βιάζεται ιδιαίτερα να προσθέσει την περίφημη end-to-end κρυπτογράφηση, ενώ η επικείμενη αλλαγή των Όρων Χρήσης του WhatsApp είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια χρήστες να στραφούν σε άλλες υπηρεσίες για να καλύψουν τις ανάγκες επικοινωνίας με τους φίλους και την οικογένεια τους.

Κερασάκι στην τούρτα είναι και η έλευση του iOS 14.5 που εξαναγκάζει τη Facebook (και όλους τους developers γενικότερα) να ζητούν τη ρητή άδεια των χρηστών για να συνεχίσει την παρακολούθηση των δεδομένων τους, και μάλιστα γίναμε μάρτυρες σχεδόν εκβιαστικών μηνυμάτων που προτρέπουν τους χρήστες να δώσουν τη συγκατάθεση τους προκειμένου να παραμείνουν δωρεάν οι υπηρεσίες της.

Μία από τις εφαρμογές που επωφελήθηκαν όλων των προαναφερθέντων είναι η Signal, η οποία αποφάσισε να τρέξει μια σειρά ιδιαίτερων διαφημίσεων μέσα από το Instagram για να προωθήσει την υπηρεσία της. Οι διαφημίσεις αυτές, όμως, παραήταν αληθινές για να τις αντέξει η Facebook και γι’ αυτό τις απαγόρευσε!

Όπως μπορείτε να δείτε στα screenshots, η Signal ουσιαστικά αποκαλύπτει στους χρήστες μέσα από τις διαφημίσεις της με ποιον τρόπο εκμεταλλεύεται η Facebook τα προσωπικά δεδομένα τους και όπως εξηγεί η ίδια στο blog της “κάθε διαφήμιση παρουσιάζει απλά στον χρήστη ορισμένα από τα προσωπικά δεδομένα που έχει συλλέξει το κοινωνικό δίκτυο και είναι μια απόλυτα…προσωποποιημένη διαφήμιση”.

Η Signal δημοσίευσε και screenshot που αποδεικνύει ότι η Facebook προχώρησε όντως σε απαγόρευση των διαφημίσεων της και σε μπλοκάρισμα του διαφημιστικού λογαριασμού της. Όλοι είναι υπέρμαχοι της αλήθειας, αρκεί αυτή η αλήθεια να μην τους αφορά…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Signal]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό