18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η F1 επεκτείνει κι άλλο το κλείσιμο των εργοστασίων των ομάδων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η FIA μόλις ανακοίνωσε την παράταση του κλεισίματος των εργοστασίων των ομάδων της Formula 1, καθώς η κρίση της νόσου Co-19 συνεχίζει να εξελίσσεται. Αρχικά και λίγες ημέρες μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα της χρονιάς, είχε ανακοινωθεί ότι το κλείσιμο των εργοστασίων θα ήταν για 21 ημέρες, αλλά στις 7 Απριλίου επεκτάθηκε σε 35 ημέρες.
Με την έναρξη της σεζόν να αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουλίου, το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού ανακοίνωσε ότι το κλείσιμο των εργοστασίων επεκτείνεται για 63 συνεχόμενες ημέρες. Έτσι, η περίοδος που οι ομάδες θα έχουν κλειδωμένα τα εργοστάσια τους θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, ανάλογα με το πότε κάθε ομάδα ξεκίνησε το κλείσιμο της.

Επιπλέον, το κλείσιμο των εργοστασίων για κατασκευάστριες των power units αυξήθηκε από 35 ημέρες σε 49, και πάλι μέχρι τον Ιούνιο. Το κλείσιμο σημαίνει ότι τα τμήματα, όπως του σχεδιασμού, της έρευνας και ανάπτυξης, της παραγωγής και της κατασκευής πρέπει να είναι κλειστά.
Το παραπάνω κλείσιμο αντικαθιστά το καθιερωμένο καλοκαιρινό διάλειμμα, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο. Αυτό επιβάλλεται σε όλες οι ομάδες (οι οποίες σταματούν όλες τις δραστηριότητες τους), και κανονικά διαρκεί δύο εβδομάδες.
Τέλος, η FIA ανακοίνωσε ότι μετά το πέρας των 50 ημερών από το κλείσιμο, οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι 10 άτομα για να εργαστούν εξ’αποστάσεως σε μακροχρόνια projects. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι κατασκευάστριες των power units μετά το πέρας των 36 ημερών από το κλείσιμο. Σε κάθε περίπτωση οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν ποια θα είναι τα δέκα άτομα που θα εργάζονται εξ’αποστάσεως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό