24.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ducati αποκαλύπτει τις νέες Multistrada V4, V4 S και Pikes Peak 2025

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νέα Multistrada V4 είναι η Ducati που απευθύνεται σε όσους αγαπούν να ταξιδεύουν με εξαιρετική άνεση σε κάθε τύπο δρόμου, ενώ την ίδια στιγμή απολαμβάνουν τη σπορ συμπεριφορά που  χαρακτηρίζει  τις μοτοσυκλέτες από το Borgo Panigale. Μία Multistrada V4 βελτιωμένη σε πολλούς τομείς και πιο εξατομικεύσιμη για να προσφέρει περισσότερες συναρπαστικές  εμπειρίες. Με τη νέα Multistrada V4, η Ducati   ανεβάζει την touring συμπεριφορά της Multistrada V4 σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, χάρη στη μεγαλύτερη  αποτελεσματικότητα στην οδήγηση, ακόμη και όταν είναι πλήρως φορτωμένη, μεγαλύτερη άνεση για τον επιβάτη και νέα ηλεκτρονικά συστήματα που την καθιστούν ασφαλέστερη και με καλύτερες επιδόσεις σε όλες τις οδικές συνθήκες. Ο νέος μηχανισμός Automatic Lowering Device προσφέρει ευκολία στη χρήση.

Στη σπορ οδήγηση, η Multistrada V4 είναι πιο ακριβής και συναρπαστική στην οδήγηση, χάρη στο  βελτιστοποιημένο πλαίσιο. Και με τον κινητήρα V4 Granturismo στην έκδοση Euro 5+ με εκτεταμένη απενεργοποίηση κυλίνδρων, ισχύ (170 ίπποι), αξιοπιστία και κόστος χρήσης (διαστήματα συντήρησης κάθε 60.000 km, αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 km/24 μήνες και 4 χρόνια εγγύηση 4EVER Ducati) παραμένει κορυφαία. Η  απενεργοποίηση των κυλίνδρων ειδικότερα, μειώνει την κατανάλωση κατά 6%*, αυξάνοντας την αυτονομία και την ταξιδιωτική ευχαρίστηση. Η Multistrada V4  διαθέτει  ανανεωμένη σχεδίαση. Επανασχεδιασμένη μπροστά, με πιο επιθετικές αναλογίες, νέα γραφικά, οι γραμμές της εκφράζουν δυναμισμό και σπορ χαρακτήρα. Η μπροστινή όψη, ειδικότερα, την φέρνει πιο κοντά στο στυλ της νέας Panigale V4. Ο διπλός μπροστινός προβολέας αναδεικνύεται από τα νέα βαμμένα μέρη που τον πλαισιώνουν πλήρως, υποδηλώνοντας αντίστοιχη στιλιστική αναφορά, παρουσία όπως στις 916 και 1098. Η εξάτμιση  έχει πιο αιχμηρό σχήμα και νέο ήχο, που παραπέμπει στο σπορ DNA της Ducati.

Πιστή στο όνομά της, η Multistrada V4 S είναι μια μοτοσυκλέτα που βελτιώνει περαιτέρω την ικανότητά της να είναι ιδανική για  όλους τους δρόμους, ειδικά αυτούς με όχι και τόσο τέλεια επιφάνεια. Η νέα Multistrada χάρη στην ημι-ενεργή ανάρτηση  Skyhook DSS EVO  και τον νέο αισθητήρα που είναι τοποθετημένος στο πιρούνι και διαθέτει λειτουργίες πρόβλεψης, όπως ανίχνευση ανωμαλιών στον δρόμο, της επιτρέπουν να προσαρμόζει την απόκριση της πίσω ανάρτησης σε πραγματικό χρόνο. Η νέα Multistrada V4 S είναι εξοπλισμένη με λειτουργία auto levelling, η οποία εγγυάται σταθερή ρύθμιση σε διαφορετικές διαμορφώσεις (μόνο με αναβάτη, με αναβάτη+συνεπιβάτη, με αποσκευές), προκειμένου να διατηρούνται πάντα αναλλοίωτα τα οδικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.
Επιπλέον, ανεξάρτητα από το ποιο Riding Mode έχει επιλεχθεί,  ο αναβάτης μπορεί τώρα να αλλάζει την απόκριση της ανάρτησης ακόμη και εν κινήσει, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κουμπί, για να απολαμβάνει μεγαλύτερη άνεση σε χαλαρή οδήγηση ή περισσότερη  ακρίβεια  όταν είναι αντιμέτωπος με τις στροφές μιας ορεινής διαδρομής. Η έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών έχει ανανεωθεί όσον αφορά τη λειτουργία  από τον χρήστη, για πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο έλεγχο της ανάρτησης. Το σύστημα διατηρεί φυσικά τις λειτουργίες πλοήγησης στον χάρτη χάρη στην εφαρμογή Ducati Connect app, η οποία υποστηρίζει επίσης την απάντηση κλήσεων στο τηλέφωνο ή ακρόαση μουσικής, χρησιμοποιώντας κράνος εξοπλισμένο με σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Η  εντολή για την επιλογή του επιπέδου θέρμανσης για τα γκριπ  στο τιμόνι και στη σέλα  είναι νέα και πιο άμεση.

Νέα Multistrada V4 Pikes Peak
Η Νέα Multistrada V4 Pikes Peak είναι  για όσους αγαπούν την πιο σπορ πλευρά της οδήγησης, απολαμβάνουν τις επιδόσεις της στις στροφές  των ορεινών περασμάτων και τους κερδίζει η γοητεία του μονόμπρατσου  ψαλιδιού, η ακρίβεια των τροχών 17 ιντσών με σφυρήλατες ζάντες, και η τόλμη των εμπνευσμένων από το MotoGP διακοσμητικών γραφικών. Απευθύνεται στους αναβάτες που θέλουν μία crossover που είναι ταυτόχρονα συναρπαστική στην οδήγηση, κομψή και άνετη. Με την παρουσίαση της νέας Pikes Peak, η Ducati ανεβάζει τον πήχη για άλλη μια φορά, εφαρμόζοντας στην τεχνική βάση του νέου πλαισίου Multistrada V4 2025, ηλεκτρονικές και εργονομικές λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να της δίνουν μια αναμφισβήτητα πιο σπορ συμπεριφορά.

Η σχεδίαση της Multistrada V4 Pikes Peak έχει αναπτυχθεί με βάση τα χαρακτηριστικά στοιχεία της οικογένειας Multistrada V4 και συνδυάζοντάς τα με τα δύο ιστορικά διακριτικά στοιχεία της Pikes Peak από αισθητική και λειτουργική άποψη: τον μπροστινό τροχό 17″ και το μονόμπρατσο ψαλίδι. Η αγωνιστική φύση υπογραμμίζεται από τη νέα εμφάνιση “Pikes Peak“, εμπνευσμένη από χρώματα και γραφικά  των μοτοσυκλετών Ducati MotoGP, Superbike και Motocross. Για να υπογραμμιστεί περαιτέρω ο έμφυτος σπορ χαρακτήρας της, η Multistrada V4 Pikes Peak διαθέτει πολλά μέρη από ανθρακονήματα και ομολογκαρισμένη εξάτμιση τιτανίου Akrapovič. Άλλα διακριτικά αισθητικά στοιχεία είναι η χαμηλή φιμέ ζελατίνα, ανοδίωση στο πιρούνι  Öhlins, και το λογότυπο V4 στη σέλα. Η Multistrada V4 Pikes Peak επιβεβαιώνει φυσικά το προηγμένο και εξελιγμένο πακέτο ηλεκτρονικών της Multistrada V4 S, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στάνταρ  εμπρός και πίσω ραντάρ, το οποίο επιτρέπει τη λειτουργικότητα του Adaptive Cruise Control (ACC) και του Blind Spot Detection (BSD) και την εισαγωγή του Forward Collision Warning.

 
Η νέα Multistrada V4  Pikes Peak προσφέρει επίσης καλύτερη ορατότητα στον αναβάτη κατά τη νυχτερινή οδήγηση, με φώτα στροφής Ducati Cornering Lights που είναι πιο αποτελεσματικά στον φωτισμό του δρόμου όταν στρίβει ή πλαγιάζει η μοτοσυκλέτα  και ένα βελτιστοποιημένο σετ φώτων για μείωση της περιοχής σκιάς μπροστά από τον μπροστινό τροχό. Επιπλέον, για να αυξηθεί η ασφάλεια, η Multistrada V4 Pikes Peak προσφέρει ένα πίσω φως ομίχλης ως αξεσουάρ.
 
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό