24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η DS ψάχνει τον διάδοχο του DS 3 Crossback.

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί το DS 3 Crossback να παρουσιάστηκε το 2018 και να λανσαρίστηκε στην αγορά την επόμενη χρονιά αλλά η DS Automobiles έχει ήδη ξεκινήσει διεργασίες στο εσωτερικό της για την αντικατάσταση του και όπως είναι φυσικό, όλα ξεκινούν από την απόφαση για την μορφή που θα πάρει. Δεν αναφέρομαι στο design, γι’ αυτό υπάρχει χρόνος, αλλά για την βασική μορφή του μοντέλου η οποία θα περίμενε κανείς να συνεχίσει να είναι αυτή ενός compact SUV, κάτι το οποίο δεν ισχύει απαραίτητα.

“Κοιτάμε την ανανέωση του DS 3 και όταν λέμε “ανανέωση” δεν εννοούμε απαραίτητα ότι θα ανανεώσουμε το αυτοκίνητο ακριβώς όπως είναι σήμερα.“

Δήλωσε η επικεφαλής της γαλλικής εταιρίας, Beatrice Foucher. Το δίλημμα λοιπόν είναι: παραμένει το DS 3 στην δημοφιλή κατηγορία των crossovers ή επιστρέφει σε αυτή των superminis όπου ο προκάτοχος του γνώρισε μεγάλη επιτυχία; Οι εποχές όμως είναι διαφορετικές και οι περασμένες επιτυχίες δεν εξασφαλίζουν πωλήσεις αύριο. Εκτός αυτού, ένα μικρότερο αυτοκίνητο έρχεται με αυξημένα κόστη ανά μονάδα παραγωγής και αυτό δύσκολα δικαιολογείται στους πελάτες που θα αγοράσουν βεβαίως ένα premium προϊόν αλλά η τιμή του θα είναι δυσανάλογα υψηλή. Η συζήτηση πάντως θα συνεχιστεί, η DS Automobiles έχει την στήριξη της μητρικής, Stellantis και η όποια απόφαση θα παρθεί αργότερα καθώς η γαλλική μάρκα κοιτάει μπροστά, προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της το 2025. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επανέλθουμε στο θέμα του entry-level μοντέλου της DS στο μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό