27.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Η DS ετοιμάζει νέα, εκκεντρική ναυαρχίδα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν λέγαμε ότι η DS βρίσκεται σε δεινή θέση δεν θα ήταν υπερβολή. Η γαλλική εταιρία του ομίλου Stellantis κατάφερε μέχρι το τέλος του Αυγούστου να πουλήσει μόλις 26.173 αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Ευρώπη, περίπου 33% λιγότερα σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2023 ενώ όσον αφορά στη ναυαρχίδα της, το DS 9, κυκλοφόρησαν μόλις 234 νέα αυτοκίνητα. Τα νούμερα είναι απογοητευτικά ακόμα και αν συνυπολογίσει κανείς την πτωτική πορεία της αγοράς αλλά και το γεγονός ότι η DS είναι ακόμα μία niche μάρκα που δεν έχει καθιερωθεί ακόμα στις συνειδήσεις του αγοραστικού κοινού.
Κάτι πρέπει να αλλάξει λοιπόν. Από τότε που ο επικεφαλής της Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε ότι κάθε μάρκα του ομίλου θα έχει την ευκαιρία της να επιστρέψει στον χάρτη της βιομηχανίας αυτοκινήτου όχι απλά ως μία συμμετοχή αλλά ως ένας πραγματικός διεκδικητής, έχουν περάσει 3 χρόνια. Τρία από τα δέκα χρόνια που έδωσε περιθώριο ο Tavares σε όλες τις εταιρίες του ομίλου αλλά ουσιαστική πρόοδος δεν έχει σημειωθεί. Ακόμα δεν έχουμε δει τα απτά αποτελέσματα της επένδυσης που υποσχέθηκε ο Tavares εκτός από τον χρόνο στην DS, οπότε μέσα στα επόμενα 7 χρόνια η γαλλική μάρκα θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να κρατήσει την θέση της στον όμιλο και ένας τρόπος να κερδίσει τον κόσμο είναι με την παρουσίαση μίας καινούριας ναυαρχίδας που θα λειτουργήσει ως ένα δείγμα γραφής και ένα όχημα επίδειξης των δυνατοτήτων και της τεχνολογίας της DS Automobiles.

Αυτόν τον ρόλο θα αναλάβει, αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα φυσικά, το DS 8. Η νέα ναυαρχίδα της εταιρίας θα αντικαταστήσει το DS 9 που λογικά θα καταργηθεί στο εγγύς μέλλον (μαζί με το Peugeot 508 με το οποίο μοιράζεται αρκετά κοινά) και θα υιοθετήσει στοιχεία από διάφορες κατηγορίες. Θα είναι ένα πραγματικό crossover λοιπόν, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά sedan, fastback και SUV (όπως κάνει και το Citroen C5 X) ενώ οι φήμες λένε ότι θα επηρεαστεί σημαντικά από το πρόσφατο SM Tribute που κέρδισε τις εντυπώσεις πριν από λίγες εβδομάδες. Ούτως ή άλλως ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Thierry Metroz, άφησε να εννοηθεί ότι στοιχεία της SM Tribute θα ενσωματωθούν σε πολλά μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας αν και στην περίπτωση του φημολογούμενου DS 8, αν όντως πάρει τη μορφή ενός sedan/fastback/SUV, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε πώς θα γίνει αυτό. Όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι του θέματος δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καθώς η Stellantis έχει πληθώρα βελών στην φαρέτρα της, με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι η STLA Medium πλατφόρμα που μπορεί να φιλοξενήσει θερμικά, υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Προσφέρει λοιπόν την πολυπόθητη ευελιξία που απαιτεί αυτή η μεταβατική περίοδος.
Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα για το DS 8 αλλά μία ημερομηνία που προσφέρεται για μία… εορταστική παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας είναι μέχρι το τέλος του έτους, δεδομένου ότι το 2024 η DS Automobiles κλείνει 10 χρόνια ζωής ως ανεξάρτητη εταιρία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό