16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Donkervoort αυξάνει την παραγωγή του F22

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου η Donkervoort αποκάλυψε το F22, και σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η παραγωγή του αυτοκινήτου έγινε sold-out.1Για το λόγο αυτό, η ολλανδική εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παράξει 25 επιπλέον F22, με την συνολική παραγωγή του να αγγίζει τώρα τα 100 αυτοκίνητα.2Σε δήλωση του, ο Denis Donkervoort, διευθύνων σύμβουλος της Donkervoort Automobilelen, σχολίασε:
Ελπίζαμε ότι οι άνθρωποι θα εκτιμούσαν το F22 και το έκαναν. Το εκτίμησαν τόσο πολύ που έπρεπε να επιστρέψουμε στην εφοδιαστική μας αλυσίδα για να προμηθευτούμε αρκετά υψηλής ποιότητας εξαρτήματα και να δημιουργήσουμε επιπλέον 25 αυτοκίνητα, αφού είχαν πουληθεί όλα τα slots της κανονικής παραγωγής. Εδώ τελειώνει όμως.3Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν ήδη παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους. Σύμφωνα με την ολλανδική boutique αυτοκινητοβιομηχανία, το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών προήλθε από τη Δυτική Ευρώπη, ωστόσο, υπήρξαν παραγγελίες από τη Βόρεια Αμερική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη νότια Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, ακόμη και το Ισραήλ, με 5 αυτοκίνητα να πωλούνται στις ΗΠΑ.4Το F22 αντικαθιστά το D8 GTO και φέρνει βελτιώσεις στην απόδοση, την ασφάλεια και την πρακτικότητα. Παρότι μοιάζει αρκετά με το D8 GTO, η εταιρία λέει πως ούτε μια βίδα πάνω στο F22 δεν προέρχεται από το προηγούμενο μοντέλο της.
Ζυγίζει μόλις 750 κιλά και κίνηση παίρνει από τον 2.5 TFSI κινητήρα της Audi που αποδίδει 500 άλογα με 640 Nm ροπής, με τη κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 5-τάχυτοu χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων και μπλοκέ Torsen διαφορικού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό