24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η CSL είναι η πιο σκληροπυρηνική BMW M4

Ειδήσεις Ελλάδα

H ΒΜW παρουσίασε επίσημα τη M4 CSL, την πιο hard core και πισταδόρικη εκδοχή της Μ4, επαναφέροντας έτσι και πάλι στο προσκήνιο την ιστορική επωνυμία CSL (Competition, Sport και Light weight).

Για να δικαιολογήσουν λοιπόν τα συγκεκριμένα αρχικά οι μηχανικοί της BMW υπέβαλλαν την M4 σε αυστηρή δίαιτα, κατήργησαν και τις πίσω θέσεις λκαι χρησιμοποίησαν όπου μπορούσαν ανθρακόνημα -χαρακτηριστικό είναι το καπό με το έντονο ανάγλυφο και τα μεγάλα ανοίγματα.

Με όλα αυτά γλίτωσαν συνολικά 100 κιλά, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος να περιοριστεί στα 1.695 κιλά. Κάτι που σε συνδυασμό με τους 550 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και τα 650 Nm που αποδίδει ο turbo εξακύλινδρος των 3.000 κυβικών που για την περίσταση έχει πιο αγωνιστικά χαρακτηριστικά απόδοσης και τον αντίστοιχο ήχο εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις.

Έτσι το 0-100 έρχεται σε 3,7 δεύτερα και το 0-200 σε 10,7, ενώ από κει και πέρα έχουν γίνει επεμβάσεις στην ανάρτηση με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα.

Στο εσωτερικό της M4 CSL ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα από ανθρακόνημα και το σπορ τιμόνι με την επένδυση από αλκαντάρα. Το σύστημα infotainment έχει και ειδικές λειτουργίας για τη χρήση σε πίστα, ενώ τα προγράμματα οδήγησης είναι τρία, τα Road, Sport και Track και επιλέγονται από το μπουτόν M Mode στο τιμόνι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό