15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Colonial Pipeline πλήρωσε 5 εκατ. δολάρια σε λύτρα στους χάκερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Colonial Pipeline, η μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης αγωγών καυσίμων στις ΗΠΑ, πλήρωσε σήμερα σχεδόν 5 εκατ. δολάρια σε λύτρα σε ανατολικοευρωπαίους χάκερ όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς, νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ότι δεν θα συναλλασσόταν μαζί τους προκειμένου να επανεκκινήσει τη λειτουργία του αγωγού.

Η Colonial Pipeline πλήρωσε τα λύτρα σε μη ανιχνεύσιμο κρυπτονόμισμα, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε, λόγω της άμεσης ανάγκης να επαναλειτουργήσει ο αγωγός προκειμένου να αποκατασταθεί η παροχή βενζίνης, ντίζελ, πετρελαίου θέρμανσης, καυσίμου αεριωθούμενων και άλλων εξευγενισμένων προϊόντων σε όλο το εύρος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.
Μόλις έλαβαν την αμοιβή, οι χάκερ παρέδωσαν στη διαχειρίστρια εταιρεία ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης για την επαναφορά του απενεργοποιημένου δικτύου υπολογιστών της. Το εργαλείο ήταν τόσο αργό που η εταιρεία χρησιμοποίησε ταυτόχρονα και δικά της εργαλεία backup για να αποκαταστήσει το σύστημά της, σύμφωνα με αναφορές.
Εκπρόσωπος της Colonial αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η Colonial Pipeline έλαβε γνώση της παραβίασης του συστήματός της από τους χάκερ στις 7 Μαΐου και διέκοψε τη δραστηριότητά της, δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα στον εφοδιασμό με βενζίνη πρατηρίων σε ολόκληρο το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό