23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η City Football Group εξαγόρασε (και) την Μπαΐα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η City Football Group (CFG), η εταιρεία χαρτοφυλακίου που κατέχει τη Μάντσεστερ Σίτι, αγοράζει τον δωδέκατο ποδοσφαιρικό σύλλογό της.

Μετά την ακύρωση της αγοράς της ολλανδικής Μπρέντα τον περασμένο Απρίλιο, ο όμιλος εισέρχεται τώρα και στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο,, αποκτώντας το 90% των μετοχών της Μπαΐα.

Το πράσινο φως στην CFG έδωσε το 98,6% των 13.000 μελών του συλλόγου που αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική κατηγορία Βραζιλίας, έναντι ποσού 700 εκατ. ρεάλ, ίσο με 127,1 εκατ. ευρώ, καθώς η ανάγκη αποπληρωμής των οφειλών, που ανέρχονται στα 54,5 εκατ. ευρώ, έπεισε τους μετόχους.

Ο πρόεδρος Γκιγιέρμε Μπελιντάνι θα παραμείνει στη θέση του με τη διαδικασία μετάβασης, η οποία θα οδηγήσει τον βραζιλιάνικο σύλλογο σε μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023 και θα επιτρέψει επίσημα στην CFG να εισέλθει στη Βραζιλία, μετά την προσφορά των 181 εκατομμυρίων (απορρίφθηκε) για την απόκτηση της Ατλέτικο Μινέιρο τον περασμένο Μάρτιο.

Ο γενικός διευθυντής της City Football Group, Φεράν Σοριάνο, θέλησε να εξηγήσει τα σχέδια του ομίλου για τη βραζιλιάνικη ομάδα:

«Θα εφαρμόσουμε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την Μπαΐα για να προωθήσουμε την ανάπτυξη του συλλόγου. Θα δώσουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση των ομάδων Νέων και των τμημάτων υποδομής για να ανταγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο, να προσελκύσουν τους φιλάθλους και να ενισχύσουν την εμπειρία τους, επιτυγχάνοντας παράλληλα ισχυρή μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα».

Στον «γαλαξία» ομάδων της CFG ανήκουν οι: Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Χιρόνα (Ισπανία), Τρουά (Γαλλία), Παλέρμο (Ιταλία), Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), Μέλμπουρν Σίτι (Αυστραλία), Γιοκοχάμα Μαρίνος (Ιαπωνία), Μοντεβιδέο Σίτι Τορκέ (Ουρουγουάη), Σιντσουάν Γιουνιού (Κίνα), Μουμπάι Σίτι (Ινδία) και Λόμελ (Βέλγιο).

Από τους προαναφερόμενους συλλόγους, η εταιρεία χαρτοφυλακίου κατέχει μειοψηφικό μερίδιο μόνο στη Γιοκοχάμα Μαρίνος και στη Σιντσουάν Γιουνιού.

Από το 2014, η City Football Group έχει συγκεντρώσει ζημία άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά η Silver Lake τής έδωσε περαιτέρω ώθηση. Το αμερικανικό fund αύξησε την περασμένη εβδομάδα το μερίδιό του στη συμμετοχή στο 14,5%, καθιστώντας το τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της CFG, πίσω από τον ιδιοκτήτη του αμοιβαίου κεφαλαίου, τον σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζάιντ Αλ Ναχιάν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό