18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Caterham αποκαλύπτει το ηλεκτρικό Seven

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Caterham παρουσίασε σήμερα το EV Seven, με το οποίο μας δείχνει το τεχνολογικό της σχέδιο ανάπτυξης για ένα μελλοντικό πλήρως ηλεκτρικό Seven.
Το concept θα δοκιμάσει τη σκοπιμότητα ενός ελαφρού ηλεκτρικού Seven και θα επιτρέψει στην Caterham να προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία ενός ηλεκτρικού μοντέλου, που θα είναι εξίσου επικεντρωμένο στον οδηγό με το αντίστοιχο βενζίνης.

Το EV Seven κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Swindon Powertrain, και βασίζεται στο μεγαλύτερο πλαίσιο του Seven. Αυτό σημαίνει ότι το μήκος του αγγίζει τα 3.350 χλστ., το πλάτος του τα 1.685 χλστ., και το ύψος του τα 1.115 χλστ. To βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 700 κιλά, ήταν μια αύξηση σχεδόν 70 κιλών σε σχέση με το υπάρχον Seven 485.
Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα της Swindon Powertrain, απόδοσης 240 ίππων και 250 Nm ροπής, ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία 51 kWh (40 kWh ωφέλιμα), με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε σχεδόν 4 δευτ., ενώ η τελική του αγγίζει τα 210 χλμ/ώρα.

Η ψύξη της μπαταρίας χρησιμοποιεί διηλεκτρικό υγρό, και στην περίπτωση αυτή παρέχεται από την Motul. Το υγρό βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις κυψέλες της μπαταρίας επιτρέποντας καλύτερη θερμική διαχείριση κατά τη διάρκεια των κύκλων φόρτισης και εκφόρτισης. Αυτή η τεχνολογία αιχμής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και, μέχρι τώρα, συνήθως χρησιμοποιείται για την ψύξη υπερυπολογιστών που παράγουν τεράστιες ποσότητες θερμότητας.
H μπαταρία είναι τοποθετημένη στο χώρο του κινητήρα και στο τούνελ της μετάδοσης, και έχει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης με DC ταχυφορτιστή έως και 152 kW. Επιπλέον, το EV Seven διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein από το Seven 420 Cup, τετραπίστονες δαγκάνες φρένων, και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.
Το EV Seven έχει δυνατότητα οδήγησης στην πίστα για 20 λεπτά και επαναφόρτιση σε 15 λεπτά με αρκετή ενέργεια για οδήγηση για άλλα 20 λεπτά. Το EV Seven θα κάνει το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια του φετινού Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο, ενώ ένα ακόμα ηλεκτρικό concept της Caterham θα αποκαλυφθεί αργότερα φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό