12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Caterham έχει όραμα και πλάνο για το μέλλον

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντικειμενικά μιλώντας, η Caterham ανήκει σε μία πολύ μικρή κατηγορία εταιριών που βγάζουν φλύκταινες με το άκουσμα και μόνο της λέξης “εξέλιξη”. Είναι μία εταιρία που έχει μείνει προσκολλημένη στο παρελθόν και το κοινό την λατρεύει για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το best-seller της στο κάτω-κάτω, είναι το εμβληματικό Seven που βασίζεται στο ομώνυμο Lotus Seven που κυκλοφορούσε ήδη από το 1957. Το 1973 η Caterham αγόρασε τα δικαιώματα για το σπαρτιατικό sports car και συνεχίζει να το προσφέρει με μικρές βελτιώσεις/αναβαθμίσεις μέχρι και σήμερα! Η ανταπόκριση ξεπερνά τις δυνατότητες της Caterham καθώς πέρυσι, η αγγλική μάρκα κατασκεύασε 500 αυτοκίνητα και πούλησε 670! Ο χρόνος αναμονής λοιπόν, αγγίζει τον ένα χρόνο περίπου και αυτό είναι ένα… ευχάριστο πρόβλημα που πρέπει να λύσει η Caterham ενώ παράλληλα, προετοιμάζεται για το μέλλον.

Για να μην ανησυχήσεις χωρίς λόγο, να πούμε ότι η ιστορική αγγλική μάρκα σκοπεύει να διατηρήσει το Seven στην γκάμα της, στην παρούσα μορφή του για άλλα 10 χρόνια τουλάχιστον. Οι πωλήσεις, όπως προαναφέραμε, είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς δεδομένης της πολύ ειδικής φύσης του μοντέλου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Caterham θα μείνει στάσιμη στο διηνεκές. Παρότι κανείς ακόμα δεν το έχει ζητήσει, η εταιρία αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά το μέλλον του Seven ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αλλά το project δεν έχει προχωρήσει πέρα από το στάδιο της ιδέας. Δεν το επιτρέπει ούτε καν η τεχνολογία σε αυτό το σημείο, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρικό Seven που θα παραμείνει πιστό στις αρχές της μάρκας. Αν είναι λοιπόν να λανσαριστεί ένα Seven με βάρος 1.000 κιλών “καλύτερα να μην το κάνουμε” όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μάρκας, Bob Laishley.

Αυτό που φαίνεται να βρίσκεται κάποια χρόνια πιο μπροστά από ένα υποθετικό, ηλεκτρικό Seven είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο το οποίο θα προστεθεί στην γκάμα και θα προσφέρεται παράλληλα με το κλασικό Seven. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό, διθέσιο sports car το οποίο θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της Caterham (χαμηλό βάρος, απλότητα, επιδόσεις και ευελιξία) αλλά και κανονικό αμάξωμα – ίσως να έχει ακόμα και οροφή! “Θα είναι ομορφότερο και πιο μοντέρνο από το Seven” δηλώνει ο Laishley, με την τελευταία προσπάθεια της εταιρίας σε αυτόν τον τομέα να είναι το C120 που δεν μετουσιώθηκε σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής για την ίδια την Caterham αλλά εξελίχθηκε ως μέρος της συνεργασίας της αγγλικής φίρμας με την Renault για να γίνει αυτό που γνωρίσαμε ως η νέα Alpine A110. Με πολύ λίγα λόγια λοιπόν, το μέλλον της Caterham περιλαμβάνει για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια το Seven, ένα νέο ηλεκτρικό sportscar για το οποίο θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις μετά τα μέσα της δεκαετίας και… κάπου στο βάθος, όταν οι συνθήκες και η τεχνολογία το επιτρέψουν, το ηλεκτρικό Seven. Καθόλου άσχημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό