26.2 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Η BYD φέρνει το high-tech Sealion στο Παρίσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μερικές ημέρες η Mondial de l’Auto θα ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους εκπροσώπους του ειδικού τύπου και το κοινό και οι κατασκευαστές έχουν βάλει τα καλά τους και προετοιμάζονται πυρετωδώς για μία έκθεση που όπως όλα δείχνουν θα μας θυμίσει, έστω και για λίγο, την προ-COVID εποχή. Ένας από αυτούς τους κατασκευαστές, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετά την Tesla για την ακρίβεια είναι αναμφίβολα η BYD οπότε η παρουσία της στην γαλλική πρωτεύουσα ιδίως μετά την ψήφιση των εξοντωτικών δασμών από την Ε.Ε. έχει ξεχωριστή σημασία. Εκεί λοιπόν η BYD θα παρουσιάσει ολόκληρη την γκάμα της και ένα επιπλέον, πολύ ενδιαφέρον από τεχνολογικής πλευράς μοντέλο: το Sealion 7.

Δεν γνωρίζουμε από πού πηγάζει η μανία της BYD με τα θαλάσσια όντα αλλά το Sealion, που τοποθετείται κάτω από το μεγάλο Tang έχει μήκος 4.83 μέτρα, πλάτος 1.92 και ύψος 1.62 που σημαίνει ότι είναι κατά 80 χιλιοστά μεγαλύτερο από το Tesla Model Y και σχεδόν 90 χιλιοστά μεγαλύτερο από το Leapmotor C10. Στην Κίνα είναι διαθέσιμο είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα 230 ίππων στον πίσω άξονα, είτε με έναν ισχυρότερο κινητήρα 308 ίππων και πάλι στον πίσω άξονα, είτε με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος της τάξης των 523 ίππων και δυνατότητες τετρακίνησης. Για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας δε, το Sealion εξοπλίζεται είτε με μία μπαταρία 72 kWh, είτε με μία 81 kWh – αμφότερες χρησιμοποιούν χημεία LFP και κατασκευάζονται από την ίδια.

Σημαντικότερο απ’ όλα αυτά όμως είναι το γεγονός ότι το BYD Sealion βασίζεται την 3.0 Evo αρχιτεκτονική της κινέζικης εταιρίας. Μία αρχιτεκτονική που του επιτρέπει να ενσωματώνει τις κυψέλες των μπαταριών στην πλατφόρμα μειώνοντας τον όγκο και την μάζα τους και μία αρχιτεκτονική που του δίνει δυνατότητες ταχείας φόρτιση έως 240 kW αλλά και την τεχνολογία “dual-gun” χάρη στην οποία μπορεί να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα δύο φορτιστές, διπλασιάζοντας επί της ουσίας τον ρυθμό φόρτισης στα 480 kW. Εντυπωσιακά πράγματα. Η BYD δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα το ντεμπούτο του Sealion στο Παρίσι, αναφέροντας απλώς ότι θα φέρει ένα νέο ευρωπαϊκό μοντέλο στην έκθεση αλλά όλες οι πηγές δείχνουν στο Sealion. Εκτός αυτού, η BYD θα παρουσιάσει την πιο premium, Yangwang υπο-μάρκα της με  το τεράστιο, plug-in υβριδικό U8 ενώ στην… China Town του Παρισιού θα δούμε επίσης μάρκες όπως η Leapmotor, η Xpeng, η Seres, η GAC, η Skyworth, η Forthing, η Hongqi και η Maxus.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό