22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η BYD στοχεύει πλέον στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίως

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κινεζικός γίγαντας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD έχει αναθεωρήσει τον στόχο πωλήσεων για το 2024, στοχεύοντας στην πώληση 4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων φέτος, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Morgan Stanley.

 Αυτό σηματοδοτεί αύξηση 11% από την προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας και τοποθετεί τη BYD κοντά στη Ford Motor, η οποία κατέλαβε την έκτη θέση παγκοσμίως το 2023 με 4,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

 Η ώθηση των πωλήσεων της BYD αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην εισαγωγή νέων μοντέλων με την τελευταία τεχνολογία DM-i 5.0 plug-in υβριδικής τεχνολογίας, τα οποία κυκλοφόρησαν τον Μάιο του 2024.

Η τεχνολογία αυτή βελτιώνει σημαντικά την αποδοτικότητα καυσίμου, επιτυγχάνοντας χαμηλή κατανάλωση 2,9 λίτρων βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα.

Για τα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Qin L και Seal 06 DM-i, η ζήτηση ξεπέρασε την παραγωγική ικανότητα. Παρά την ισχυρή αυτή ζήτηση, η BYD δεν σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές για το υπόλοιπο του έτους.

Η εταιρεία συνεχίζει να κυριαρχεί στο τμήμα της αγοράς EV για αυτοκίνητα χαμηλού κόστους, αντιμετωπίζοντας περιορισμένο ανταγωνισμό από αντιπάλους όπως το Mona M03 της Xpeng.

Η BYD είχε τον καλύτερο μήνα πωλήσεων που είχε ποτέ τον Αύγουστο του 2024, με 373.083 πωληθέντα αυτοκίνητα, και στοχεύει να διατηρήσει αυτή τη δυναμική στο τέταρτο τρίμηνο, στοχεύοντας σε περίπου 418.000 μονάδες ανά μήνα.

 Η BYD έχει επίσης φιλόδοξους εξαγωγικούς στόχους, στοχεύοντας να διπλασιάσει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό σε 450.000 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του έτους.

Η εταιρεία έθεσε ως αρχικό στόχο τις πωλήσεις 3,6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων για το 2024, μια αύξηση κατά 20% σε σχέση με τις επιδόσεις-ρεκόρ του 2023.

Επιπλέον, η BYD εντείνει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη εσωτερικών τεχνολογιών έξυπνης οδήγησης, συνεργαζόμενη με εταιρείες όπως η Momenta και η Huawei.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό