19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Bullitt και η MediaTek θα λανσάρουν smartphone – Η σπάνια ιδιότητά του

Ειδήσεις Ελλάδα

To επόμενο όριο συνδεσιμότητας μετά το 5G δεν είναι το 6G, αλλά η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω δορυφόρου, που φέρεται να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει η Bullitt στο νέο της smartphone, σε συνεργασία με τη MediaTek.

Σε αντίθεση με το SOS της Apple μέσω δορυφόρου, το σύστημα που περιγράφει η Bullitt θα επιτρέπει την απρόσκοπτη ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ ενός χρήστη που είναι συνδεδεμένος σε έναν δορυφόρο και ενός άλλου συνδεδεμένου σε ένα κανονικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το σύστημα της Apple επιτρέπει την επικοινωνία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μόνο με δύο τρόπους.

Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει το όνομα, η Bullitt κατασκευάζει ανθεκτικά τηλέφωνα για ορισμένες γνωστές μάρκες – τηλέφωνα Cat κυρίως αλλά και συσκευές όπως το Motorola Defy. Αυτά τα εξαιρετικά ανθεκτικά κινητά συχνά διατίθενται στο εμπόριο σε επαγγελματίες που μπορεί να χρειαστεί να εργαστούν μακριά από πύργους κινητής τηλεφωνίας και σημεία πρόσβασης Wi-Fi. Η διαβεβαίωση ότι μπορούν πάντα να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα όπου κι αν βρίσκονται θα είναι ένα τεράστιο όφελος για την πελατειακή βάση της Bullitt.

Αυτό το έργο βρίσκεται στα σκαριά εδώ και 18 μήνες σε συνεργασία με την MediaTek. Νωρίτερα φέτος, η MediaTek παρουσίασε το μόντεμ NTN δοκιμάζοντας το σε εργαστηριακές συνθήκες. Η δοκιμή προσομοίωσε μια σύνδεση με έναν δορυφόρο σε Χαμηλή Τροχιά της Γης (LEO), που σημαίνει 600km/370mi υψόμετρο, που βρίσκεται σε τροχιά με 27.000km/h (17.000mph).

Τα τηλέφωνα Bullitt θα μπορούν να λάβουν σύνδεση και να στείλουν ένα μήνυμα μέσω δορυφόρου σε περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό