18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Bugatti La Voiture Noire, αξίας €11 εκατ., στους δρόμους του Λονδίνου

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην έκθεση της Γενεύης του 2019 η Bugatti παρουσίασε τη La Voiture Noire, μια one-off δημιουργία βασισμένη στην Chiron, που αντλεί στοιχεία από την Type 57 SC Atlantic και είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ, καθώς η τιμή της αγγίζει τα 11 εκατ. ευρώ χωρίς φόρους. Έγινε έτσι ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών.
Σύμφωνα με την Bugatti, οι μηχανικοί της επένδυσαν 65.000 ώρες προκειμένου να αναπτύξουν την μοναδική αυτή δημιουργία της και έχουν δοκιμάσει το αυτοκίνητο τόσο σε πίστες, όσο και δημόσιους δρόμους. Στις αρχές του καλοκαιριού, η γαλλική εταιρία παρουσίασε την έκδοση παραγωγής της La Voiture Noire, με το one-off αυτοκίνητο να είναι κάτι περισσότερο από μια Chiron με άλλο σώμα.

Η Bugatti έχει κάνει αλλαγές στο μεταξόνιο, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 25 εκατοστά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί και το μήκος του αυτοκινήτου κατά 45 εκατοστά. Επίσης υπάρχουν αλλαγές στο σύστημα ψύξης, ενώ συναντάμε και διαφορετικούς τροχούς. Χθες το βράδυ, το αυτοκίνητο έφτασε στο Λονδίνο, και πιο συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία H.R. Owen Bugatti, και στο παραπάνω έχεις την ευκαιρία να δεις λεπτομέρειες του.
Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την Chiron. Φορά τον W16 8,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.500 ίππων με 1.600 Nm ροπής. Κάθε εξάρτημα του αυτοκινήτου έχει κατασκευαστεί στο χέρι, με το σώμα να είναι από carbon.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό