35 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Η Bugatti υπόσχεται ότι αυτή είναι η τελευταία Chiron

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο δρόμος για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την πανίσχυρη, επιβλητική, εξωτική, πανάκριβη και εξωφρενικά γρήγορη Bugatti Chiron έχει ανοίξει. Η γαλλική εταιρία αποκάλυψε, έστω και εν μέρει, τον ατμοσφαιρικό V16 που θα βρίσκεται στην καρδιά του ολοκαίνουριου κινητήριου συνόλου αλλά τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί πριν η Bugatti αποχαιρετήσει όχι μόνο την Chiron αλλά και τον εμβληματικό quad-turbo W16 που την υπηρέτησε με όλη του ψυχή όλα αυτά τα χρόνια. Το μοντέλο ή για να είμαστε πιο ακριβείς, η έκδοση με την οποία η Bugatti θα πει το αντίο της είναι η Chiron L’Ultime. Ένας φόρος τιμής που κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναν κύκλο που κράτησε 8 ολόκληρα χρόνια και 500 αυτοκίνητα.

Η L’Ultime είναι επί της ουσίας μία Chiron Super Sport που από μόνη της είναι ένα εξαιρετικό όχημα αλλά ταυτόχρονα, επιδεικνύει τις ικανότητες και τις δυνατότητες του “Sur Mesure” προγράμματος εξατομίκευσης που προσφέρει σε όλους τους πελάτες της. Για την τελευταία ειδική έκδοση, η Bugatti χρησιμοποίησε το “French Racing Blue” χρώμα της αυθεντικής Chiron με πολλαπλές δόσεις “Atlantic Blue” και μία πολύ ενδιαφέρουσα διαβάθμιση/μίξη των δύο να ξεκινά περίπου στην περιοχή των θυρών. Για να τονίσει περαιτέρω την διαφορά ανάμεσα στα δύο χρώματα η Bugatti έχει βάψει και τις ζάντες ελαφρού κράματος στις ίδιες αποχρώσεις ενώ ακόμα και το χαρακτηριστικό σήμα της εταιρίας στην γρίλια είναι μπλε.

Στο προφίλ ξεχωρίζουμε τα χειρόγραφα ονόματα όλων των σημαντικών τοποθεσιών που διαδραμάτισαν κάποιον σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Chiron. Έτσι, βρίσκουμε μεταξύ άλλων την Γενεύη όπου πραγματοποίησε την πρεμιέρα του το ηπερηχητικό κτήνος, το Chantilly, την πίστα του Paul Ricard, την πίστα στο Ehra-Lessien, το Chateau Saint Jean, το Cape Canaveral και φυσικά, το “σπίτι” της Bugatti που δεν είναι άλλο από το Molsheim. Ακόμα και ο αριθμός 500 που βρίσκεται εμπρός από τους πίσω τροχούς είναι γραμμένος στο χέρι γιατί η Bugatti είναι γνωστή για την εμμονή της στην λεπτομέρεια – όπως για παράδειγμα τα χρώματα της γαλλικής σημαίας στους καθρέφτες που υποδηλώνουν την καταγωγή. Η ίδια ιστορία, το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στην καμπίνα με τις “Deep Blue” δερμάτινες επενδύσεις να συνδυάζονται με “Blue Carbon Matt” διακοσμητικά και την πληθώρα σημάτων να δείχνει, λες και χρειάζεται, το πόσο ξεχωριστή είναι η συγκεκριμένη Chiron.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή κάτω από την επιφάνεια που σημαίνει ότι ο W16 εξακολουθεί να παράγει 1.600 ίππους όπως σε κάθε άλλη Chiron Super Sport αλλά κάτι μας λέει ότι αυτοί θα είναι αρκετοί για κάθε χρήση. Μία καλή ερώτηση έχει να κάνει με τον ιδιοκτήτη της Bugatti Chiron L’Ultime. Απ’ όσο γνωρίζουμε δεν πρόκειται να καταλήξει στο θησαυροφυλάκιο της γαλλικής μάρκας αλλά ταυτόχρονα, δεν γνωρίζουμε και ποιος είναι ο τυχερός ιδιοκτήτης. Ενδεχομένως κάποιος Αμερικάνος ή τουλάχιστον κάποιος ο οποίος κατοικεί στις Η.Π.Α. ή έστω κάποιος που θέλει την Chiron L’Ultime του στις Η.Π.Α. για τις ημέρες που θα βρίσκεται και αυτός εκεί. Μόνο η Bugatti ξέρει. Από εδώ και πέρα λοιπόν, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την πρεμιέρα του νέου μοντέλου κάποια στιγμή εντός του Ιουνίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό