24.3 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Η Brembo εξαγόρασε την Ohlins!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο κολοσσοί της βιομηχανίας OEM και aftermarket εξαρτημάτων ενώνονται με την ειδική στα συστήματα πέδησης Brembo, να εξαγοράζει την ειδική στα συστήματα ανάρτησης Ohlins από την μητρική της εταιρίας (Tenneco) έναντι 405 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της ιταλικής εταιρίας αν τελικά πάρει το πράσινο φως από την επιτροπή ανταγωνισμού και θα αναβαθμίσει το status αλλά και την γκάμα της τόσο στον χώρο των OEM και aftermarket εξαρτημάτων, όσο και σε αυτόν των αγώνων είτε μιλάμε για δύο τροχούς, είτε για τέσσερις.

“Η Ohlins ταιριάζει άψογα στην Brembo. Είναι μία μάρκα παγκοσμίου φήμης με γερά θεμέλια και απαράμιλλη υπόληψη, τόσο στις πίστες όσο και στον δρόμο.
Καλωσορίζουμε την Ohlins στον όμιλο μας ως μία εξαιρετική ευκαιρία να επεκτείνουμε τις προτάσεις μας στην αγορά αυτοκινήτου. Με αυτή την προσθήκη κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός στην στρατηγική μας να προσφέρουμε κάθετες, ευφυείς λύσεις στους πελάτες μας, εκμεταλλευόμενοι συνέργειες σε βασικές τεχνολογίες στις γωνίες ενός οχήματος.“
Δήλωσε ο πρόεδρος της Brembo, Matteo Tiraboschi. Να σημειώσουμε ότι η ιταλική μάρκα αποκτά το 100% της Ohlins χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους. Σε αυτό το 100% συμπεριλαμβάνονται βεβαίως οι δύο παραγωγικές μονάδες της Ohlins στην Σουηδία και την Ταϊλάνδη, τα δύο κέντρα έρευνας και εξέλιξης στις ίδιες χώρες καθώς και 4 κέντρα διανομής και δοκιμών στην Σουηδία, την Ταϊλάνδη, την Γερμανία και τις Η.Π.Α. Αυτή τη στιγμή η σουηδική εταιρία απασχολεί περί τους 500 εργαζόμενους ενώ σε αυτό το σημείο δεν έχει γίνει γνωστό αν η Brembo θα προχωρήσει σε αλλαγές είτε στην γκάμα, είτε στο ανθρώπινο δυναμικό της Ohlins η οποία αξίζει να αναφέρουμε ότι εξαγοράστηκε από την Tenneco το 2018 έναντι 160 εκατομμυρίων δολαρίων. Η σουηδική μάρκα ιδρύθηκε από τον Kenth Ohlin το 1976 και εστίασε στα συστήματα ανάρτησης από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Έκτοτε έχει καταφέρει να κερδίσει πρωταθλήματα σε κάθε μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού (βλ. MotoGP, Motocross, Superbike, Indycar, WRC, Indianapolis 500, DTM, World Endurance Championship, 24 ώρες του Le Mans κ.ά.

Από την πλευρά της η Brembo δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αλλά αξιοσημείωτο είναι ότι νωρίτερα μέσα στον μήνα που διανύουμε πούλησε το μερίδιο της στην Pirelli, που άγγιζε το 5.6% για να συγκεντρώσει περί τα 315 εκατομμύρια δολάρια. Η εξαγορά της Ohlins είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ που έχει ξεκινήσει η Brembo με άλλες μάρκες όπως η AP Racing, η J.Juan και η SBS Friction. Το μόνο που απομένει τώρα όπως προαναφέραμε είναι η εξαγορά να πάρει το πράσινο φως από την επιτροπή ανταγωνισμού κάτι που σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στο θέμα δεν είναι κάτι περισσότερο από μία τυπικότητα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό