19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Bosch άνοιξε εργοστάσιο παραγωγής τσιπ, κόστους €1 δισ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέθηκε σήμερα για πρώτη φορά σε λειτουργία το εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών της Bosch, κόστους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, στη Γερμανία, με το ποσό που δαπάνησε η εταιρία να αποτελεί ρεκόρ επένδυσης. Το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά στη Δρέσδη και δημιούργησε 700 νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό τίθεται σε λειτουργία σε μια περίοδο πολύ περιορισμένου εφοδιασμού σε τσιπ στην παγκόσμια αγορά, με την Bosch να αυξάνει την ικανότητα της να εξυπηρετεί άμεσα κατασκευαστές αυτοκινήτων και να βασίζεται λιγότερο σε κατασκευαστές τρίτων, καθώς ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα της θα εξοπλίζουν τα νέα ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, το νέο εξειδικευμένο εργοστάσιο δεν θα επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια κρίση του εφοδιασμού που έχει αναγκάσει πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων να παύσουν την παραγωγή, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έλλειψης σε ημιαγωγούς.

Η Bosch έλαβε κρατική ενίσχυση 200 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του εργοστασίου της, στο πλαίσιο ενός επενδυτικού κύκλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει να κατασκευάζει τσιπ για ηλεκτρικά εργαλεία τον Ιούλιο, με την παραγωγή τσιπ για αυτοκίνητα να ξεκινά από τον Σεπτέμβριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό