18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η BMW XM Label Red θέλει να κατακτήσει το βουνό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν έχει σημασία αν η παρουσία ενός γιγαντιαίου SUV με βάρος που υπερβαίνει τα 2.700 κιλά σε μία από τις πλέον φημισμένες αναβάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί αντίφαση. Η BMW αποφάσισε να λάβει μέρος στο Pikes Peak International Hillclimb που θα λάβει χώρα στο Colorado των Η.Π.Α. και το μοντέλο με το οποίο θα λάβει μέρος δεν είναι άλλο από την ναυαρχίδα της, την XM Label Red. Η γερμανική εταιρία παρουσίασε το θηριώδες, plug-in υβριδικό SUV της τον Οκτώβριο του 2022 και ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως η “Label Red” θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας προσφέροντας… περισσότερα σε κάθε τομέα.

Περισσότερη δύναμη, αφού το PHEV κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4.4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που ενσωματώνεται στο 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο παράγει ελάχιστα λιγότερο από 750 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Περισσότερο “καυτή” εμφάνιση με κόκκινες λεπτομέρειες στο περίγραμμα των παραθύρων, την γρίλια και τις ζάντες ελαφρού κράματος και κατά πιθανότητα, περισσότερο σπορ οδική συμπεριφορά αφού περιμένουμε πως η αυξημένη απόδοση θα συνοδεύεται από αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και το σύστημα πέδησης, αν και η γερμανική μάρκα δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι σχετικά. Περισσότερα για την XM Label Red θα αποκαλύψει η BMW στο μέλλον αλλά προς το παρόν έγινε γνωστό ότι η κορυφαία έκδοση συμπεριλαμβάνεται στη λίστα συμμετοχών του Pikes Peak International Hillclimb.

Η ίδια η BMW αναφέρει πως ακόμα δεν είναι βέβαιο ότι θα συμμετέχει στον φημισμένο αγώνα καθώς η κατοχύρωση της θέσης έγινε… προληπτικά ώστε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα αν τελικά αποφασιστεί από τα ανώτερα κλιμάκια αφού η προθεσμία υποβολής για την συμμετοχή στον αγώνα του ’23 έληγε. Σε κάθε περίπτωση, η BMW XM Label Red δηλώθηκε για την κατηγορία “Exhibition” και η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας σχετικά με την συμμετοχή της θα ακολουθήσει στο μέλλον – υπάρχει το περιθώριο με τον αγώνα να διεξάγεται στις 25 του Ιουνίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό