19.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η BMW M3 Touring είναι το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας του MotoGP

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW M γιορτάζει τα 50 της χρόνια στο Goodwood Festival of Speed, που άνοιξε σήμερα τις πύλες του, με τους επισκέπτες του να έχουν μια πρώτη ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας για το πρωτάθλημα του MotoGP.
Ο λόγος για την νέα M3 Touring, που παρουσιάστηκε χθες, καθώς η σχέση της BMW με το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών μετρά 23 χρόνια, όπου το τμήμα Μ παρέχει αυτοκίνητα ασφαλείας στο MotoGP από το 1999.

Το αυτοκίνητο έχει ντυθεί με ειδικό livery, φέρει τα απαιτούμενα φώτα ασφαλείας στην οροφή, σύστημα επικοινωνίας, ενώ είναι εξοπλισμένο με ολόκληρη τη γκάμα των M Performance ανταλλακτικών. Περαιτέρω τροποποιήσεις περιλαμβάνουν τα αγωνιστικά καθίσματα της Recaro, οι ζώνες 4 σημείων, κλπ.
Μηχανικά δεν υπάρχουν διαφορές με το αυτοκίνητο δρόμου και κάτω από το καπό συναντάμε τον 3,0-λιτρο twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 510 ίππων με 650 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Λόγω του M xDrive συστήματος τετρακίνησης, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3,6 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 12,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, αλλά με το προαιρετικό πακέτο Performance Performance αυτή ανεβαίνει στα 280 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο έχει πετύχει χρόνο 7:35.060 στο Nurburgring, κάνοντας νέο ρεκόρ κατηγορίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό