18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η BMW M Hybrid V8 ντύνεται με τα επίσημα χρώματα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αγωνιστικό ντεμπούτο της M Hybrid V8 είναι προγραμματισμένο για τον Ιανουάριο του 2023, στον θρυλικό 24ωρο αγώνα της Daytona αλλά η BMW αποφάσισε να αποκαλύψει από τώρα τα επίσημα χρώματα της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Χρώματα που δεν κρύβουν εκπλήξεις καθώς έχουν επιλεχθεί παραδοσιακά το λευκό, το μπλε και το κόκκινο αλλά το design της αγωνιστικής περιβολής της M Hybrid V8 έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον ιδίως στην περιοχή του καλύμματος του κινητήρα, όπου φιλοξενείται ένα πραγματικά τεράστιο “M”. Το ίδιο γράμμα, το “ισχυρότερο γράμμα του κόσμου” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η BMW, επαναλαμβάνεται και στο εμπρός μέρος αλλά εκεί είναι αδύνατον να κλέψει την παράσταση από την μεγαλύτερη εκδοχή των “νεφρών” που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Να θυμίσουμε ότι το νέο αγωνιστικό της γερμανικής μάρκας έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της LMDh κατηγορίας. Για το πλαίσιο, η BMW επέλεξε να συνεργαστεί με την Dallara (όπως και η Cadillac, σε αντίθεση με Porsche που διάλεξε την Multimatic και την Acura που χρησιμοποιεί chassis της Γαλλικής Oreca) ενώ για την κίνηση φροντίζει ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 άγνωστης χωρητικότητας που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο της Xtrac το οποίο ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα και με τις μπαταρίες που παρέχει η Williams Advanced Engineering παράγοντας συνδυαστικά 680 ίππους όπως ορίζουν οι κανονισμοί. 

Τα δύο αγωνιστικά που θα κατεβάσει η BMW στο IMSA WeatherTech SportsCar Championship θα οδηγούν οι Connor de Phillipi, Philipp Eng, Augusto Farfus και Nick Yelloly ενώ ένας ακόμα πιλότος που θα αναλάβει δράση για τις 24 ώρες της Daytona είναι ο Colton Herta. Δεδομένη, σύμφωνα με τον αγωνιστικό προγραμματισμό της BMW είναι και η συμμετοχή της, με την M Hybrid V8 φυσικά, στο World Endurance Championship που περιλαμβάνει βεβαίως ως κορωνίδα τις 24 ώρες του Le Mans. Αυτό όμως θα συμβεί το 2024 οπότε ας μην προτρέχουμε. Αδημονούμε για την τιτανομαχία που προβλέπεται να είναι το Le Mans εκείνη τη χρονιά με τρομερό ανταγωνισμό από κορυφαίους κατασκευαστές στην κορυφαία κατηγορία αλλά ας έρθει με το καλό το ’23 και βλέπουμε για αργότερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό