22.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η BMW παρουσιάζει τη νέα M5 MotoGP Safety Car

Ειδήσεις Ελλάδα

Από το 1999, η BMW M παρέχει τον στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας υψηλών επιδόσεων για την κορυφαία κατηγορία αγώνων μοτοσικλέτας ως το “Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP”. Το πιο πρόσφατο απόκτημα αυτού του στόλου, η BMW M5 MotoGP Safety Car, έκανε το ντεμπούτο της το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αποκαλύφθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για τους πελάτες στα πλαίσια της νέας γκάμας μοντέλων BMW M5 στο House of BMW στο Μιλάνο της Ιταλίας, από τη Sylvia Neubauer, Αντιπρόεδρο Πελατών, Μάρκας και Πωλήσεων της BMW M GmbH μαζί με τον Massimiliano Di Silvestre, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BMW Italia, που ήταν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης. Με αυτό το καινοτόμο αυτοκινητικό σύμβολο, η BMW M GmbH συνεχίζει να βασίζεται στην υβριδική τεχνολογία αιχμής, όπως έκανε και με την BMW XM Label Red Safety Car.

Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας βασίζεται προφανώς στην BMW M5,η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Ιούλιο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το κορυφαίο ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι απόλυτα κατάλληλο για χρήση ως αυτοκίνητο ασφαλείας. Κάτω από το καπό, μια ειδική για το μοντέλο έκδοση του συστήματος M HYBRID συνδυάζει έναν υψηλόστροφο V8 κινητήρα με τεχνολογία M TwinPower Turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 727 ίππων. Αυτή μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός κιβωτίου M Steptronic 8 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης M xDrive ενώ πολυάριθμες άλλες τεχνολογίες M εξασφαλίζουν τέλεια δυναμική συμπεριφορά σε κάθε περίσταση. Το μοντέλο παραγωγής εντυπωσιάζει ήδη με την εξωτερική του εμφάνιση. Η κλασική Μ σχεδίαση για μοντέλα υψηλών επιδόσεων έχει επαναπροσδιοριστεί, διαθέτοντας φαρδιούς θόλους τροχών και πλευρικές ποδιές, σμιλεμένο εμπρός προφυλακτήρα και ειδική σχεδίαση στην περιοχή της κολόνας C, που προσδίδουν στην BMW M5 μια αθλητική εμφάνιση. Η BMW M5 Safety Car για το MotoGP™ διαθέτει επίσης ένα ειδικό livery που θυμίζει γκράφιτι.

 “Αυτό το ειδικό livery προέρχεται από το σχεδιασμό των αγωνιστικών αυτοκινήτων BMW M Hybrid V8, με τα οποία η BMW M Motorsport συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA και σε αγώνες όπως οι 24 Ώρες του Le Mans, καθώς και στη σειρά IMSA στη Βόρεια Αμερική. Αυτό ενσαρκώνει απόλυτα τη δέσμευσή μας στην υβριδική τεχνολογία. Η σύνδεση μεταξύ της BMW M Hybrid V8 και της BMW M5 είναι ένα τέλειο παράδειγμα της φιλοσοφίας BMW M: γεννημένη στην πίστα αγώνων, φτιαγμένη για τον δρόμο”

Όπως συμβαίνει με όλα τα αυτοκίνητα ασφαλείας, η BMW M GmbH έχει προβεί σε ειδικές τροποποιήσεις για τη χρήση του οχήματος στις πίστες. Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί πολυάριθμα εξαρτήματα BMW M Performance Parts, όπως τα μπροστινά εξαρτήματα από ανθρακονήματα, ο πίσω διαχύτης από αραμίδιο, οι πλευρικές ποδιές από carbon, οι επενδύσεις από ανθρακονήματα και τιτάνιο στις απολήξεις του συστήματα εξαγωγής και το carbon κάλυμμα του ρεζερβουάρ καυσίμου. Στα ειδικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η μπάρα οροφής του αυτοκινήτου ασφαλείας, το μπροστινό splitter, τα καθίσματα Recaro, οι αγωνιστικές ζώνες 6 σημείων, ο πυροσβεστήρας, καθώς και μια αντλία για την αναρρόφηση του καυσίμου για ασφαλέστερη μεταφορά του οχήματος στις πίστες. Στις 7 Σεπτεμβρίου, το νέο BMW M5 MotoGP™ Safety Car βγήκε για πρώτη φορά στην πίστα του Misano στα πλαίσια του Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό