25.8 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Η BMW παρουσιάζει την ανανεωμένη Σειρά 3

Ειδήσεις Ελλάδα

Εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, η BMW Σειρά 3 αποτελεί τον πυρήνα της μάρκας BMW. Ενσαρκώνοντας την επιτομή της σπορ οδηγικής απόλαυσης στην premium μεσαία κατηγορία έχει συμβάλει σημαντικά στις καινοτομίες που έχουν αναπτυχθεί στους τομείς της σχεδίασης, της δυναμικής συμπεριφοράς και της τεχνολογίας απαριθμώντας πλέον επτά γενιές μοντέλων. Υπό αυτό το πρίσμα, ο χαρακτήρας της σημερινής γενιάς της BMW Σειράς 3 αποτελεί ένα διαρκές case study ασταμάτητης προόδου. Στις εκτενείς τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το MY 2022 σε επίπεδο σχεδίασης, συστημάτων κίνησης, ψηφιοποίησης και εξοπλισμού έρχεται να προστεθεί τώρα μία νέα σειρά μέτρων αναβάθμισης που προάγουν την ελκυστική εμφάνιση και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του αυτοκινήτου σε νέα επίπεδα. Οι νέες μπαταρίες υψηλής τάσης αυξάνουν την μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία των plug-in-υβριδικών μοντέλων σε 101 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Η νέα ρύθμιση του πλαισίου ενισχύει περαιτέρω την ισορροπία μεταξύ της σπορ δύναμης και της άνεσης. Όσον αφορά την ψηφιοποίηση, το BMW Operating System 8.5 αποτελεί τη βάση για άκρως διαισθητικό και άνετο χειρισμό – μέσω του αναβαθμισμένου BMW iDrive με QuickSelect – και αυξάνει τις δυνατότητες πλοήγησης, μεταξύ άλλων με την προσθήκη της λειτουργίας Augmented View.

Περισσότερο από ποτέ, η σπορ κομψότητα και το σύγχρονο στυλ αποτελούν τα βασικά σχεδιαστικά συστατικά της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring. Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση της μάσκας νεφρών της BMW και των διπλών στρογγυλών προβολέων – που αμφότερα αποτελούν σήμα κατατεθέν της μάρκας – προσδίδουν στο μπροστινό μέρος μια αναγνωρίσιμη εμφάνιση. Οι εντυπωσιακοί εμπρός και πίσω προφυλακτήρες υπογραμμίζουν το δυναμικό προφίλ των αυτοκινήτων, το οποίο μπορεί να τονιστεί περαιτέρω με το προαιρετικού πακέτο M Sport ή το M Sport Pro. Η BMW Σειρά 3 διατίθεται τώρα και με νέα εξωτερικά χρώματα και ζάντες ελαφρού κράματος ως μία επιπλέον πινελιά εξατομίκευσης. Στο εσωτερικό, η προοδευτική αύρα του cockpit με το BMW Curved Display ενισχύεται περαιτέρω με νέας σχεδίασης τιμόνια, στιλιστικές αλλαγές στον πίνακα οργάνων και εκσυγχρονισμένα διακοσμητικά στοιχεία. Οι επιφάνειες των καθισμάτων στη νέα παραλλαγή M Performtex αποτελούν μέρος του πακέτου M Sport ή περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό των μοντέλων M Performance. Η παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων που διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan και τη νέα BMW Σειρά 3 Touring περιλαμβάνει δύο απλά και επτά μεταλλικά χρώματα, ενώ νέα είναι το μεταλλικά Arctic Race Blue και Fire Red.

Στο εσωτερικό των μοντέλων Sedan και Touring χρησιμοποιούνται προηγμένα νέα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν μια καθαρή και απέριττη εμφάνιση. Τα νέας σχεδίασης τιμόνια ενισχύουν την ένταση της οδηγικής εμπειρίας. Ο προοδευτικός premium χαρακτήρας των μοντέλων αναδεικνύεται επίσης από υλικά υψηλής ποιότητας και νέες εσωτερικές επενδύσεις. Ο προαιρετικός πίνακας οργάνων Luxury με επένδυση Sensatec διαθέτει ακόμα πιο εκλεπτυσμένη υφή και διακοσμητικές ραφές που δημιουργούν χρωματική αντίθεση.
Οι νέες BMW Σειρά 3 Sedan και BMW Σειρά 3 Touring διατίθενται με τιμόνια νέας γενιάς που ξεχωρίζουν για τη μοντέρνα και σπορ σχεδίασή τους. Ο βασικός εξοπλισμός και των δύο μοντέλων περιλαμβάνει ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι νέας σχεδίασης με πολυγωνική στεφάνη και δύο μπράτσα. Το πακέτο M Sport περιλαμβάνει τώρα δερμάτινο τιμόνι M σε σχεδίαση τριών ακτίνων με επίπεδο κάτω τμήμα και διακριτική σήμανση για τη θέση της ευθείας. Και οι δύο εκδόσεις των νέων τιμονιών διαθέτουν φωτιζόμενα πλήκτρα πολλαπλών λειτουργιών και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων. Τα paddles, τα οποία είναι πλέον στάνταρ, επιτρέπουν ιδιαίτερα γρήγορες χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων και υπογραμμίζουν το έντονο σπορ προφίλ της νέας BMW Σειράς 3 ενώ σημαντικά αναβαθμισμένες είναι οι Σειρά 3 Sedan και Σειρά 3 Touring είναι και σε επίπεδο τεχνολογίας, κατά κύριο λόγο αλλά όχι αποκλειστικά χάρη στην ενσωμάτωση του BMW Operating System 8.5. Ο εσωτερικός φωτισμός περιλαμβάνει τώρα στάνταρ φωτισμό cascade ενσωματωμένο στην επένδυση γύρω από τους κεντρικούς αεραγωγούς (υπάρχει και ο προαιρετικός ατμοσφαιρικός φωτισμός για όποιον θέλει κάτι περισσότερο) ενώ διαθέσιμα είναι και τα σπορ καθίσματα είτε με τη νέα επένδυση M Performtex που προσομοιάζει σε βελούδο, είτε με δερμάτινη Vernasca σε 4 διαφορετικά χρώματα.

Με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo – συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά ισχυρών εξακύλινδρων εν σειρά μονάδων για τα μοντέλα M Performance – και την παρουσία εκδόσεων με τεχνολογία plug-in-hybrid και έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive για πολλές παραλλαγές μοντέλων, η BMW Σειρά 3 προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία συστημάτων κίνησης από οποιαδήποτε άλλη οικογένεια μοντέλων στο χαρτοφυλάκιο της μάρκας. Όλα τα νέα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και BMW Σειράς 3 Touring εξοπλίζονται στάνταρ με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, το οποίο διαθέτει paddles στο τιμόνι για γρήγορες χειροκίνητες παρεμβάσεις στη διαδικασία επιλογής ταχυτήτων.
Οι διάφοροι κινητήρες που διατίθενται για την BMW Σειρά 3 αποδίδουν ισχύ από 110 kW/150 hp έως 210 kW/286 hp. Σε αυτούς προστίθενται ο εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας των 275 kW/374 hp και ο straight-six diesel των 250 kW/340 hp που συναντάμε κάτω από το καπό των μοντέλων M Performance. Τόσο ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας βενζίνης όσο και όλοι οι diesel διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία για πιο δυναμική απόδοση ισχύος και μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Για το σκοπό αυτό, η μίζα/γεννήτρια των 48V τους παρέχει επιπλέον ισχύ 8 kW/11 hp.

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα της νέας BMW Σειράς 3 προάγουν την ηλεκτροκίνηση στο επόμενο επίπεδο. Η γκάμα περιλαμβάνει τώρα τα μοντέλα BMW 330e Sedan και BMW 330e Touring, τα οποία διατίθενται και τα δύο με την κλασική πισωκίνητη διάταξη ή με τετρακίνηση BMW xDrive. Η τεχνολογία κίνησής τους περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, οι οποίοι παράγουν συνδυασμένη ισχύ 215 kW/292 hp. Οι plug-in υβριδικοί εκπρόσωποι της νέας εκδοχής της BMW Σειράς 3 προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αξιοσημείωτη ηλεκτρική αυτονομία. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην επιλογή μιας νέας μπαταρίας υψηλής τάσης με ωφέλιμη χωρητικότητα 19,5 kWh. Οι τιμές ηλεκτρικής αυτονομίας των  85 – 101 χλμ. για τη νέα BMW 330e Sedan, των 81 – 96 χλμ. για τη νέα BMW 330e xDrive Sedan, των 87 – 98 χιλιόμετρα για τη νέα BMW 330e Touring και των 84 – 91 χλμ. για τη νέα BMW 330e xDrive Touring επιτρέπουν στους οδηγούς να πραγματοποιούν όχι μόνο αστικές διαδρομές και καθημερινές μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά και πιο μακρινά ταξίδια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό