22.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η BMW παρουσίασε την καινούργια X3

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νέα, τέταρτη γενιά της BMW X3 έκανε την επίσημη εμφάνισή της παρουσιάζοντας έναν πιο δυναμικό σχεδιασμό, ιδιαίτερα στο εμπρός μέρος και τη μάσκα της, χωρίς όμως να απομακρύνεται από τα βασικά χαρακτηριστικά της προηγούμενης γενιάς. Λογική που η γερμανική εταιρεία ακολούθησε και στην αντίστοιχη σειρά 1.

Έτσι λοιπόν οι διαστάσεις της X3 έχουν παραμείνει σχεδόν ίδιες, με το μήκος να έχει αυξηθεί μόνο κατά 34 χιλιοστά (συνολικά 4,755 μέτρα), ενώ το ύψος έχει μειωθεί κατά 25 χιλιοστά, εξασφαλίζοντας πιο σπορ αναλογίες.  

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί το Curved Display, ενώ ο εξοπλισμός έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σε ότι αφορά την άνεση, την ασφάλεια, την υποβοήθηση και τη διασύνδεση.

Η νέα X3 διαθέτει το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της BMW με το Quick Select, που εξασφαλίζει την πιο άμεση και εύκολη επιλογή λειτουργιών και εφαρμογών. Επίσης, το Digital Premium επιτρέπει τη χρήση εφαρμογών με συνδρομή, οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα.

Στάνταρ είναι επίσης τα συστήματα υποβοήθησης που υποστηρίζουν ημι-αυτόνομη οδήγηση 2ου επιπέδου, καθώς αυτό της αυτόματης στάθμευσης.

Η γκάμα των κινητήρων της νέας X3 είναι η 20 xDrive -και εδώ αφαιρέθηκε το i- που κινείται από τον τετρακύλινδρο turbo των 2.000 κυβικών της μάρκας, ο οποίος διαθέτει ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V και αποδίδει 208 ίππους. Το 0-100 έρχεται εδώ σε 7,8 δεύτερα.

Η αντίστοιχη επίσης ήπια υβριδική diesel είναι η δίλιτρη X3 20d xDrive των 197 ίππων που χρειάζεται 7,7 δεύτερα για το 0-100.

Η X3 30e xDrive είναι η plug-in υβριδική έκδοση της γκάμας, με συνδυαστική απόδοση 299 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία έως και 90 χιλιομέτρων.

Η κορυφαία έκδοση, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι η X3 M50 xDrive, η οποία αντικαθιστά την M40i. Διαθέτει έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3.000 κυβικών εκατοστών με 398 ίππους και χρειάζεται μόνο 4,6 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα.

Σε όλες τις εκδόσεις η τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων είναι στάνταρ. Το 2025 αναμένεται η παρουσίαση της ηλεκτρικής iX3, η οποία θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό