20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η BMW κατοχύρωσε τα ονόματα M7 και M9

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW έχει προχωρήσει στη κατοχύρωση των ονομάτων M7 και Μ9, με το δεύτερο να φημολογείται πως θα χρησιμοποιηθεί για ένα νέο μοντέλο που ετοιμάζει το τμήμα Μ της γερμανικής εταιρίας και θα λειτουργεί ως η ναυαρχίδα της.
Το 2022 το τμήμα M της BMW θα κλείσει 50 χρόνια ζωής και με το μοντέλο που ετοιμάζει θέλει να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα 50στα του γενέθλια.
Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Markus Flasch, ο επικεφαλής του τμήματος M της BMW, είχε πει:
Μπορούμε να σκεφτόμαστε να κάνουμε αποκλειστικά μοντέλα στο τμήμα M. Μου αρέσει η ιδέα και νομίζω πως ότι κάνουμε είναι προς τη κατεύθυνση αυτή.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν αυτό θα είναι ένα supercar ή ένα SUV, ο Flasch πρόσθεσε:
Δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ένα κεντρομήχανο supercar. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που θα ξεχωρίζει από το πλήθος.
Δεν ξέρω αν είναι SUV… Καλά, το γνωρίζω, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα για την ώρα.
Supecar, SUV ή κάτι άλλο, όπως και να έχει, το μοντέλο του τμήματος M της BMW θα μπορούσε να είναι η έκδοση παραγωγής του Vision M Next Concept. Το πρωτότυπο παίρνει κίνηση από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 600 ίππων.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα. Μάλιστα, το πρωτότυπο διαθέτει λειτουργία “Boost” που προσθέτει για κάποια δευτερόλεπτα επιπλέον δύναμη, ενώ μπορεί να κινηθεί για 100 χλμ αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό